Hopp til hovedinnholdet

Jeg og min kropp er i svært lite kontakt. Vil føle den jeg elsker.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg har hatt lite romantisk erfaring med sex som har resultert i at jeg og min kropp er i svært lite kontakt. Jeg blir ikke kåt- jeg kan ikke huske sist gang jeg var kåt. Når jeg prepererer for å ha sex og blir tatt på av den andre personen føler jeg det ikke. Jeg blir ikke kåt. Jeg kjenner ikke på noe angst derfor tenker jeg ikke det er en sperre, men jeg tror kroppen min har for lenge siden forlatt meg. Når jeg har sex føler jeg ingen intern sensasjon heller. jeg tenker jeg må "vekke" kroppen min fra en dvale- jeg vil føle den jeg elsker- hvordan kan jeg gjøre det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Kanskje vil du ha god nytte av å snakke med helsepersonell om dette? Du kan snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom. Noen helsestasjoner for ungdom har sexologisk rådgiver. Hvis du bor i eller rundt Oslo kan du ta kontakt med ungdomsklinikken Sex og samfunn. Der arbeider det flere sexologiske rådgivere. Du kan også google/søke etter sexologisk rådgiver nær der du bor.
Mens du venter på hjelp, kan du lese deg opp på hvordan kvinne-kjønnet ser ut, både på utsiden og inni, og hvordan det fungerer, hvordan man kan få orgasme, de gode følelsene. Vedlagt er noen artikler som kan være til hjelp. Du kan også lese denne boken. Den finnes også på nærmeste bibliotek.
For å nyte berøring og stimulering må du bli seksuelt tent/kåt. Hva tenner deg? Bruk tid på å tenke på hva det er som gjør at det kiler i kjønnet. Hvis det er vanskelig å finne det ut, kan du lese erotisk litteratur, noveller i bok eller lydbok. Erotiske filmer kan også være et alternativ.
Når du kjenner at det kiler i kjønnet blir kjønnet blodfylt, og skjeden blir våt og utvidet.
Finn ut på hvilken måte du synes det er best å stimulere den ytre delen av klitoris. Dette er den letteste måten å få orgasme på. Når du stimulerer den må det være vått for at det skal føles godt. Du kan bruke spytt eller glidemiddel, eller du kan hente ut skjedesekret når skjeden er blitt våt. Husk hele tiden på hva det er som tenner deg. Inni skjeden er det svært få nerveender, og det er vanlig at jenter/kvinner ikke kjenner så mye når de har samleie. Se artiklene.
Mens du arbeider med å bli kjent med kjønnet ditt og hva du liker, anbefaler jeg at du tar en pause fra å ha sex med kjæresten. Da vil du få tid og ro til å utforske. Snakk med kjæresten om dette. Han kan onanere for seg selv. Når du er klar, kan du vise ham hva som skal til for at du får orgasme.

 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåt, men kroppen gir ikke forventet respons.

Jente sitter i senga og tenker (colourbox.com)

Veldig mange sliter med å få kroppen til å fungere som forventet i en seksuell situasjon. Lysten på sex er der, kanskje til og med veldig sterk, men den kroppslige responsen uteblir. Skjeden blir ikke våt... Penis blir ikke stiv... Hvorfor skjer det, og hva kan du gjøre med det?

Les mer

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hva er en sexolog?

Hilsen sexologen, ung.no

Fra januar 2017 har en ny gruppe fagpersoner begynt å svare på spørsmål på ung.no – sexologer. Lurer du på hva en sexolog er og hva de kan svare på? Da kan du lese om det her.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex