Hopp til hovedinnholdet

Hvordan vet man om kondomet passer?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Er det meningen at kondomet skal sitte stramt? Kjæresten min forteller meg at han ikke fikk kondomet helt ned og det var feil størrelse(53mm bredt), han ønsket at jeg skulle bestille store kondomer på 56mm bredt, men det er litt lengere? Er det lurt å sammenligne litt? Han sa også at det var litt ubehagelig. Hvordan kan man se at kondomet passer? Hvordan skal kondomet sitte riktig? Vet hvordan man tar på. Oppvarmingen starter da med kyss og berørninger, men like før blir penis stiv og deretter halvstiv i øyeblikket. Er det normalt? Hvordan ser man at den er stiv? Han har ikke turt å dele det med meg før og har spurt hvorfor. Han elsker meg fortsatt og jeg har sagt at dette blir mellom oss. Vi hadde en liten krangel/diskusjon om riktig str. Hvordan finne riktig størrelse? Hvilke kondomer er best å bruke og hvilke er behagelige? Jeg prøver å hjelpe han.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Peniser kommer i en mengde størrelser; tynne, tykke, lange og kort. Det viktigste når det gjelder kondomer er å bruke tid på å finne det som passer til sin penis. Det skal både passe og føles bra å ha på. 

Når du skal kjøpe en bukse, bruker du tid på å finne favorittmerket ditt, snittet, og du vet størrelsen din. Det samme gjelder med kondomer, det er ikke sånn at one size fits all.

En for liten størrelse kan gjøre at kondomet føles trangt og ubehagelig, og er det for stort, vil det ikke omslutte penis godt - noe som også er ubehagelig. Når han føler det behagelig, er kondomet passe :-)

I dag finnes det et godt utvalg av kondomer, så det er bare å prøve seg frem. Ingen peniser er for store eller for små til å bruke kondom; det er ingen som er for tykke og ingen som er for tynne, heller.

Jeg kan ikke anbefale et spesielt merke, han må bare prøve seg frem og finne et som føles behagelig.

Du kan bestille gratis kondomer fra HelseNorge her. Utvalget består av ulike størrelser og tykkelser for best mulig passform og nytelse. Gratis kondomer finnes også på helsestasjoner for ungdom. Kondomer er også å få tak i på utesteder, på studiesteder, i dagligvarebutikker, bensinstasjoner, kiosker og mange andre steder der du ferdes.

Bare bestill litt forskjellige, det er ingen andre enn han selv som har fasiten :-)

når det gjelder penis, merker du når den er erigert. At den varierer litt i hvor stiv den er, er helt normalt og ikke noe dere skal tenke på. Begynner man å fokusere på om penis er stiv nok, forsvinner nytelsen og da er det fort gjort at også ereksjonen forsvinner.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvordan trer du på et kondom?

Kondom på tommelen (colourbox.com)

Når du ikke har gjort det før, er det ikke alltid så lett å få det til. Det kan være lurt å trene litt for seg selv for å få teknikken i hendene.

Les mer

Gratis kondomer

Holder et kondom (colourbox.com)

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon