Hopp til hovedinnholdet

Jeg har utflod. Er dette et tegn på at mensen kommer snart?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Eg har veldig masse utflod, og den er nokon gongar gul, og nokon gongar kvit. Den luktar litt. Er litt usikker på om noko er gale. Har ikkje fått mensen endå. Eller er dette eit tegn på at eg snart får mensen?

Besvart 13.09.2018 21:28
 

Svar
Hei

Tusen takk for spørsmålet ditt!

Svaret er JA. utflod er et ganske sikkert tegn på at mensen kommer... Men akkurat når kan man aldri være helt sikker på. Som regel kommer mensen et par år etter man har fått utflod. 

Forskjellig farge på utfloden som hvit, gjennomsiktig og mer gulaktig er helt vanlig. Dersom den blir mer brunlig kan dette være et tegn på at mensen er rett rundt hjørnet. 

Det meste av utflod er normalt, så lenge det ikke klør, svir eller lukter vondt.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Når kommer mensen første gang?

Jente tenker (colourbox.com)

Lurer du på når DU skal få mensen første gang? Det er ikke mulig å forutsi. Noen tegn kan allikevel fortelle deg noe om at den snart kommer igang. Les mer her om slike tegn og om andre ting om mensen du kanskskje har lurt på.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Lukt fra underlivet - både hos jenter og gutter

Undertøy til tørk (colourbox.com)

Alle, både menn og kvinner, har sin særegne lukt fra underlivet. Ingen har en fullstendig luktfri intimsone, men uansett hvordan du lukter - det skal ikke lukte vondt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mensen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mensen