Hopp til hovedinnholdet

vil ha sex, men er redd for hva andre vil si, er 13

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg vil ha sex om et par mnd elns, men jeg er redd for hva andre nå si. Jeg er også livredd for å bli gravid, men lysten til å ha samleie er gigantisk. Jeg har heller ingen kj, men jeg vil ha både en langvarig kj og sex. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre, og blir glad om jeg kan få noen tips. Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss! Det er forståelig at du er nysgjerring på det som har med sex å gjøre og at du har lyst til å ha sex. Jeg vil oppfordre deg til å vente litt med å ha sex siden du bare er 13 år og at du heller utforskre kroppen din og din egen seksualitet gjennom å onanere og ta på deg selv. Slik blir du kjent med kroppen din og du finner mer ut av hva du liker og hva du ikke liker.
Selv om du har lyst på sex, kan det nok være klokt å vente litt. Du sier at du ikek har kjæreste og da blir det sex med en tilfeldig som kanskje kan komme til å utnytte deg, og det er ikke hyggelig. Men selvfølgelig er dette noe bare du selv kan bestemme. Og om du velger å ha sex, så husk å bruke prevensjon,- enten at gutten bruker kondom eler at du får ordnet deg med p-piller eller annen hormonell prevensjon. Se i artiklene jeg legger ved om du kan finne noe som er til nytte for deg!

 

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex