Hopp til hovedinnholdet

Når penis blir stiv blir forhuden usedvanlig stram, så når jeg har sex gjør det vondt. Normalt? Hvor lang tid tar det før jenta kan bli gravid?

Gutt 17 år
 

Spørsmål
hei igjen..
Jeg har 2 spørsmål..

Jeg har en veldig stor penis, så når den blir stiv, så blir forhuden usetvanlig stram, så når jeg har sex, så gjør det litt ont. Er dette normalt?

Jeg lurte også på hvis jeg har sex, og får utbrudd inni ho, hvor lang tid har hun på seg før hun blir gravid? eller blir hun det med en gang? eller har hun et par dager på seg å få i seg en angrepille?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Ut fra beskrivelsen din høres det ut som om du har litt trang forhud, og det er veldig vanlig.
For mange løser dette seg av seg selv, etter hvert som man onanerer og/eller er seksuelt aktiv. Da blir forhuden strukket, og til slutt er den slakk nok. For å skynde på denne prosessen kan du selv strekke forhuden noen ganger om dagen. Bruk gjerne uparfymert babyolje om forhuden blir litt sår.
For andre holder ikke dette, og det kan være aktuelt med hjelp fra lege. Om du ønsker det kan du oppsøke lege for å få vurdert hvor stort problemet ditt er. Legen vil kunne skrive ut salve som gjør det lettere å strekke forhuden, eller vil henvise deg til spesialist for å rette på dette med et enkelt inngrep, om det skulle være nødvendig.

Jenta kan i utgangspunktet bli gravid med én gang, fordi det ikke er mulig å stoppe sædcellene etter at de er på vei. Hvis jenta har eggløsning kan sædcellene befrukte egget i egglederne når de kommer dit.
Sædceller kan også leve inne i jentas kropp i noen dager i påvente av eggløsning, og så befrukte en eggcelle.
Angrepillen virker ved å hindre at eggløsningen skjer, men om eggløsningen allerede har skjedd har den ikke virkning.

Altså:
En angrepille fungerer best jo raskere den tas, og virkningen reduseres jo lenger tid det går. 4-5 dager etter samleiet har den i praksis ikke virkning, fordi en eventuell befruktning da allerede har skjedd.
På grunn av dette er angrepillen aldri 100% sikker. Man må derfor ta graviditetstest etter 2 uker, om man ikke har fått mensen ennå.
Det beste er også å bruke prevensjon under samleiet.

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om kriminalitet?

Hva er en Ungdomskontrakt?