Hopp til hovedinnholdet

Gravid med illeluktende utflod, hva kan dette være?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har siden starten av min graviditet vært plaget av fæl fiskelukt fra underlivet. Så ille at kjæresten min klager bare han ligger ved siden av meg! Jeg er nå i uke 30. Vi har ikke hatt samleie på over ett halvt år nå heller. Jeg har gått på både dalacin, donaxyl og sopp tablett mange mange ganger , men imgenting hjelper! Jeghar også vært hos to gynekologer og prøvene der viser at alt er ok. Jeg mistenker bakteriell vaginose, noe legen mil også trodde først, men nå sier hun at hun ikke kan gjøre noe mer for meg.. jeg vet jo at bakteriell V. forbindes med senabort og prematur fødsel. Jeg har prøvd melkesyretabletter og krem også! Hva nå? Det lukter fælt der nede og er masse gul/hvit utflod. Er så lei..

Besvart 28.10.2018 12:38
 

Svar
Hei

Jeg skjønner godt at du er veldig lei av dette. Det er fint at du har blitt undersøkt både av fastlegen din og av gynekolog flere ganger. Jeg har dessverre ikke ytterligere råd eller behandlings forslag å komme med.

Du har gått på flere antibiotika og soppkurer uten at dette har hjulpet, men jeg tenker likevel at det er fint at det ikke er uprøvd. Kanskje du kan be fastlegen din om en henvisning til føde poliklinikken på sykehuset hvor du skal føde, slik at du kan få en vurdering av en fødselslege der? Økt utflod i seg selv er svært vanlig i svangerskapet, dette er noe alle opplever og er en normal prosess. Men illeluktende slik du beskriver en, skal den ikke være.

Det er riktig at en ubehandlet infeksjon kan ha en sammenheng en for tidlig fødsel, men det er jo slett ikke sikkert at dette vil skje med deg. Begrepet senabort brukes ikke i uke 30, da barnet er svært levedyktig om det blir født da. Ønsker deg lykke til videre i svangerskapet og håper at plagene dine snart blir mindre. 

 

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Lukt fra underlivet - både hos jenter og gutter

Undertøy til tørk (colourbox.com)

Alle, både menn og kvinner, har sin særegne lukt fra underlivet. Ingen har en fullstendig luktfri intimsone, men uansett hvordan du lukter - det skal ikke lukte vondt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet