Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg be helsesøster om et rom å være på om penisen min blir hard?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg ble en gang ganske hard på en skole dag, og jeg klarte så vidt å skjule det. Så jeg lurte på om hvis det skjer igjen så kan jeg spørre helsesøster, om hun kunne gi meg et rom eller en sånn lapp sånn at jeg ikke kommer forsendt til timen også kan jeg runke et sted å få roet ned penisen min. Hva har du å si til dette? Jeg trenger hvert eneste tips.

Besvart 14.11.2018 17:25
 

Svar
Hei gutt 15!

Takk for spørsmål. 

Det du forteller om i spørsmålet ditt, er noe de aller fleste gutter kan kjenne seg igjen i. Når en er i puberteten, kan en kjenne seg kåt stort sett hele tiden. Kroppen kan føles som om den koker av kåthet og penis kan bli stiv når som helst og hvor som helst. Dette oppleves ofte som frustrerende og slitsomt.

Helsesøster kan nok ikke gi deg noe rom du kan være i når penisen din blir stiv. Det er utenfor helsesøsters oppgaver. Men, det du kan gjøre, er for eksempel å gå på toalettet og onanere der. Eller tenke på noe annet til ereksjonen går over. 

Mest sannsynlig hjelper det ikke å vite at de fleste guttene i klassen og på skolen din har det på akkurat samme måten. Etterhvert som du blir mere og mere ferdig med puberteten, vil den mest intense kåtheten blekne og ereksjonene blir enklere å håndtere. Akkurat nå er du i den mest intense perioden, det blir bedre etterhvert!

Les gjerne vedlagte artikler for mere informasjon.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver Sex og samfunn - i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Ofte og plutselig ereksjon?

Gutt holder seg i skrittet (colourbox.com)

Du sitter i klasserommet. Ingenting handler om sex, men plutselig kjenner du det likevel – penis blir stiv eller det kribler i underlivet! Hvorfor er det slik?

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet