Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med hvit / gul utflod som lukter forferdelig, plis hjelp!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, lenge har jeg nå slitet med hvit/gul aktiv utfold som lukter helt forferdelig. Føler også at det lekker ifra underlivet og at jeg må konstant på do. Av og til lekker det helt gjennom trusa og det er veldig ekkelt og ubehagelig.! I tillegg lukter det helt forferdelig der nede! Jeg sliter med å være sosial pga. At jeg er redd for at folk synes jeg lukter vondt. Jeg går mye med jeans og truseinnlegg hver dag i håp om at det ikke skal lukte så ille. Men det hjelper ikke. Det svir også av og til når jeg tisser. (Har vært på kur før for urinveisinfeksjon) Plis hjelp, må bli kvitt all den lukten!!

Besvart 05.12.2018 21:06
 

Svar
Hei jente 13 år!

Takk for at du skriver til ung.no!

Utflod som lukter stygt kan skylden en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden.  I skjeden finnes det normal mange ulike bakterier som kalles den naturlige bakteriefloraen. Vanligvis er det mye melkesyrebakterier (laktobasiller), og få av de øvrige bakteriene. Melkesyrebakteriene lager melkesyre, og dette gir lav pH-verdi, normal utflod og ingen plager fra skjeden.  Ved ubalanse i skjeden kan det bli flere av de andre bakteriene, og få melkesyrebakterier. Dette gir høy pH-verdi, og plager som vond lukt og endret utflod. Det er ikke farlig, og oftest går plagene over etter hvert, også uten behandling. Plagene kan behandles, og vedvarer dette råder jeg deg til å ta kontakt med fastlegen din for en undersøkelse. Du kan også få råd på helsestasjon for ungdom. Les mer om bakteriell vaginose på sex og samfunn

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Lukt fra underlivet - både hos jenter og gutter

Undertøy til tørk (colourbox.com)

Alle, både menn og kvinner, har sin særegne lukt fra underlivet. Ingen har en fullstendig luktfri intimsone, men uansett hvordan du lukter - det skal ikke lukte vondt.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse