Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med EKSTREM kløe i underlivet (så kraftig at jeg våkner på natta

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg sliter med EKSTREM kløe i underlivet (så kraftig at jeg våkner på natta av det), spesielt om kveldene. Jeg har klødd meg til blods fordi kløen aldri gir seg. Den ene kjønnsleppen min er svært opphovnet, og utfloden min er ganske tykk, som like før jeg får mensen. Den lukter også ganske kraftig og jeg er livredd for at noen skal kjenne det. Jeg tenkte at det kan være på grunn av hårene som jeg aldri har klippet/barbert, så jeg prøvde å stusse litt sånn at det ikke var borti skjeden min. Dette hjalp ikke i det hele tatt. Jeg vet at jeg burde prate meg lege, men jeg vil unngå å kle av meg foran noen, for så å høre at det ikke er noe spesielt. Jeg vil også unngå å prate så mye med mamma om skrittet mitt. Hva kan dette være? Og hva kan/burde jeg gjøre med det?

Besvart 16.12.2018 23:36
 

Svar
Hei!

Dette er ubehagelig, det skjønner jeg. Det er i hovedsak to tilstander som gir kløe og økt utflod og det er soppinfeksjon og skjedekatarr ( Bakteriell vaginose)
Siden du sier at det i tillegg til kløe og utflod er vond lukt, tenker jeg at det kan være du har en skjedekatarr.

Dette er noe som kan gå over av seg selv, men det kan ta tid og siden du skriver om det ubehaget du har med kløe, vil jeg absolutt anbefale deg å snakke med  legen din slik at du kan få riktig behandling. Det er heller ikke sikkert du trenger å kle av deg, men at legen stiller diagnose ut fra din beskrivelse om hvordan du har det. Les også de artiklene jeg legger ved til deg her!

Håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg god jul!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lukt fra underlivet - både hos jenter og gutter

Undertøy til tørk (colourbox.com)

Alle, både menn og kvinner, har sin særegne lukt fra underlivet. Ingen har en fullstendig luktfri intimsone, men uansett hvordan du lukter - det skal ikke lukte vondt.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse