Hopp til hovedinnholdet

har slitt med underlivsplager og vond lukt i lang tid. har ikke klamydia

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har slitt veldig mye med underlivsplager i en lang tid helt siden jeg hadde sex for første gang for et år siden. Noen ganger er det verre en andre ved at det svir og klør, noen ganger veldig intenst men andre ikkje så veldig. Jeg har testet meg for klamidya og har ikke det. Sliter også med vond lukt nedentil.

Besvart 06.03.2019 23:30
 

Svar
Hei!

Det er vanskelig å kunne si hva de plagene du beskriver kommer av. Du sier at dette er noe som har oppstått etter at du hadde sex. Det kan være du har fått en infeksjon og det du beskriver kan ligne på bakteriell vaginose (skjedekatarr) men det kan jeg ikke si sikkert.

Jeg vil anbefale deg å få en  undersøkelse hos legen din slik at du kan få riktig behandling. Dette er ikke noe som er "farlig" men det er ubehagelig  og irriterende for deg å være plaget med og derfor vel verdt å få det behandlet.


Jeg legger ved et par artikler du kan lese og håper dette er til hjelp for deg.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Lukt fra underlivet - både hos jenter og gutter

Undertøy til tørk (colourbox.com)

Alle, både menn og kvinner, har sin særegne lukt fra underlivet. Ingen har en fullstendig luktfri intimsone, men uansett hvordan du lukter - det skal ikke lukte vondt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse