Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker ikke å høre at mamma og pappa har sex.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Av og til når jeg skal legge meg, begynner mamma og pappa å mase på at jeg må legge meg. De sier det er sent. Og jeg er veldig dårlig med døgnrytmen, så sovner rundt 1. Og av og til hører jeg mamma stønne, og jeg blir veldig sint på dem og gråter også. Jeg liker ikke ha slike foreldre og jeg vil helst bare ignorere dem. Jeg har også vist at jeg er sint med vilje for at de skal forstå det, og jeg har sagt at jeg sovnet sent igår. Men det funker ikke! Lurer på om de ikke forstår. Idag så klarte jeg ikke la være, siden mamma hadde tatt PCen min, så jeg leter i pappa din skuff og mamma sin. Og i pappa sin skuff fant jeg en pakke med tolv kondomer. Jeg ble veldig lei meg og sjokkert. Lurer på om de har meg uten at de egt er glad i meg ;( Men angrer på at jeg så i de sine saker! Det var galt av meg, det vet jeg. Har dere noe jeg kan gjøre for å unngå dette?

Besvart 20.03.2019 11:47
 

Svar
Hei

Mange unge synes det er vanskelig å høre at foreldrene har sex. Det er intimt og noe en helst skal slippe å høre. 
Du har forsøkt å si i fra, og du kan forsøke noe av dette, som står i vedlagte artikkel : 

 • "Du kan banke i veggen, eller hoste og harke slik at de kanskje også hører hvor lytt det er, eller i alle fall skjønner at du er våken.
 • Du kan rope, og be dem være stille.
 • Du kan stikke ørepropper i ørene og høre på musikk.
 • Du kan ved en annen anledning hinte om at det er veldig lytt i huset, eller om du ikke tør det, kan du kanskje legge igjen en lapp til dem der du skriver noe om at det er lytt og du hører veldig godt hva som skjer på soverommet."

  Jeg skjønner at det er rart for deg, men husk at dette er helt normalt og naturlig for mennesker som er glade i hverandre. Det er et godt tegn på at dine foreldre sannsynligvis har det veldig godt i lag. 
  At de bruker prevensjon nå, har nok med at de ikke ønsker flere barn nå. Ikke at det ble feil at du ble til. Er ganske sikker på at de er glade for at du ble til. 

  Jeg håper at noe av dette og vedlagte artikler kan være til hjelp. 

  Lykke til videre !

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hjelp, jeg hørte foreldrene mine ha sex!

Jente har fingeren i øret (colourbox.com)

Det er sent om kvelden. Det er stille i huset. Du har ikke sovnet, og plutselig hører du det – lyder fra soverommet til foreldrene dine. Lyder som gjør at du ikke er i tvil om hva som forgår - foreldrene dine har sex!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex