Hopp til hovedinnholdet

Vi ta av kondomet etter en liten stund. Kan jeg være gravid?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har hat sex med en gutt for første gang vi bruket kondom også etter litte stund tok han den av, jeg er litt red for at han klarte å gummet inni meg i mens vi hadde sex, altså han gummet litt senere ( ikke inni meg da) men jeg ble litt små kvalm rett etter på lurer bare på hva det kan være

Besvart 25.03.2019 09:26
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Graviditetstegn oppstår som regel ca 4-6 uker etter at man har hatt ubeskyttet samleie, så at du var kvalm rett etter samleiet er ikke tegn på graviditet. 

Om man har samleie uten kondom, enten i deler av samleiet eller hele, er det en mulighet for å bli gravid. Dette gjelder enten gutten har utløsning eller ikke. 

Når gutten blir opphisset kommer det ofte en litt blank væske ut av penis. Det kalles precum og er et slags glidemiddel. Det kan være levende spermceller i denne væsken, og det er derfor mulig at man kan bli gravid selv om gutten ikke har sædutløsning i skjeden.

Om det er under 5 dager siden dere hadde sex, må du få tak i nødprevensjon (angrepille) Det kan hende helsesykepleier på skolen din har gratis nødprevensjon, om ikke kan du kjøpe det på apoteket. Det er ikke aldersgrense for nødprevensjon på apotek, bare i butikker og på bensinstasjoner. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet