Hopp til hovedinnholdet

Det lukter litt vondt nedentil etter jeg har onanert, ca 2 dager.Normalt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, de 2-3 dagene etter jeg har onanert synes jeg det lukter litt vondt neden for. Jeg dusjer alltid disse dagene, men det forsvinner ikke før etter 2 dager ca. Er veldig ofte kåt disse dagene også. Er dette normalt?

Besvart 27.03.2019 14:10
 

Svar
Hei

Når man blir kåt skilles det ut litt slim/væske fra skjeden. Skjeden utvider seg, blir mer elastisk og trekker seg innover i kroppen, slik at den blir lengre. Etterhvert blir skjedeveggen smurt med lubrikasjon (fuktighet på grunn av seksuell opphisselse) slik at den blir ordentlig våt. Lubrikasjonen skilles ut fra små kjertler i skjedeslimhinnen og livmorhalsen.

Lubrikasjonen skjer for å hindre friksjon ved penetrering – det vil si at penis eller dildo skal kunne gli inn og ut uten besvær og det blir sårt. Ved orgasme, utskilles det ofte enda mer fuktighet.

Det kan være en litt annen lukt enn ellers, man kan også ha utflod som varierer i lukt og mengde.
Her kan du lese litt mer om utflod.

Du er i puberteten og det er hormonene som styrer hvor kåt man blir og hvor mye man tenker på sex. Det er helt normalt og du trenger ikke bekymre deg for dette. Hvis du trenger noen å snakke med om dette, kan du spørre helsesykepleier på skolen eller Helsestasjon for ungdom.

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Lukt fra underlivet - både hos jenter og gutter

Undertøy til tørk (colourbox.com)

Alle, både menn og kvinner, har sin særegne lukt fra underlivet. Ingen har en fullstendig luktfri intimsone, men uansett hvordan du lukter - det skal ikke lukte vondt.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Onani
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om onani