Hopp til hovedinnholdet

Jente 17 år! Går på p-piller og hadde menspause for 5 mndr siden. Blør litt

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei, jeg hadde for 1 uke siden sex med typen. jeg har gått på p-piller i 2 år nå. og sist jeg hadde mensen pause var for 5 måneder siden. men for 1 måned siden så tok jeg en pille litt senere men ikke over 12 timer. jeg fikk en liten blødning som resultat av det. jeg hadde litt problemer med de små blødningene men jeg fortsatte å ta p pillene selvom for å få det til å gå bort. og for 1 og en halv uke siden gikk de små blødningene bort. så for 1 uke siden så hadde jeg sex med typen uten kondom ettersom jeg går på p piller. dagen etter vi hadde sex så begynte jeg å blø og det har vart i 1 uke nå, disse blødningene selvom jeg fortsatt tar p pillene. og jeg har kraftige murringer i magen. blødningen er sånn at jeg kan bytte truse innlegg 2 om dagen og det er kraftig brunt eller rødt/blanding av begge. er det festeblødning? eller er det fordi det kan ha oppstått en rift inne i kjeden min? jeg var litt påvirka av alkohol når det skjedde kan det ha noe å si? takk på forhånd for svar<3<3

Besvart 12.05.2019 14:04
 

Svar
Hei!

Det er nok helt normalt det du opplever. Det skyldes nok ikke en rift inne i skjeden eller at du drakk alkohol. Dette er nok en blødning fra livmoren.

Når du har gått så lenge uten å ha hatt menspause, er det slik at livmoren ikke klarer å holde på livmorslimhinna og det blir litt blødninger. 

Jeg anbefaler deg å ta 4-7 dagers pause fra pillene, slik at du får en ordentlig mensblødning og livmoren får kvittet seg med livmorslimhinna, før du igjen begynner på et nytt brett.

Senere kan du velge å ta 2-3 brett i strekk før hver pillefrie uke, eller bruke pillene til du igjen begynner å få småblødninger igjen, og da ta en pillefri uke.

Jeg legger også ved noen artikler som du kan lese.

Ønsker deg lykke til! 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex