Hopp til hovedinnholdet

Det er et stort problem for meg og typen at klitoris er så liten.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg Har lest gjennom alle spm angående dette, men ingen ting sier noe. Jeg har problemer når det gjelder klitoris. Føler den er veldig liten, og kjenner så vidt noe. Prøvd absolutt alt, og føler ingen har samme problem som meg. Hva skal jeg gjøre?, det blir et stort problem for meg og typen.

Besvart 14.08.2019 18:33
 

Svar
Hei jente 15 år. 

Det er forskjell fra jente til jente på hvor mye av klitoris som er på utsiden. Vanligvis er det omlag 1/100 av klitoris som er på utsiden. Resten, 99 %, befinner seg inne i kroppen. Se denne tegningen hvordan det ser ut inne i kroppen. 

Hvis jenta ikke er seksuelt tent/kåt, kan den ytre delen av klitoris være vanskelig å finne og å kjenne. Hvis du blir ordentlig seksuelt tent/kåt vil det være mye lettere å kjenne den fordi den blir fylt med blod. Da kan du føle den som en liten hevelse/en myk "kul", øverst der de innerste kjønnsleppene møtes, mot magesiden. 

Kanskje skal du ta en pause fra seksualitet med kjæresten, og heller øve deg på å onanere til orgasme alene? Da vil du bli godt kjent med kjønnet ditt. Vanligvis er det sånn at en må ha god seksualitet med seg selv, for å ha god seksualitet med en annen.

For å bli seksuelt tent, må du tenke på noe som gjør at det kiler på en god måte i kjønnet ditt. Det en tenker på og fantasier om, kobles gjennom nervesystemet til kjønnet slik at en blir kåt. Ingen har noe med hva man tenker på, fantaserer om, når man onanerer. Mange lager seg «historier» over det temaet eller konseptet som de finner seksuelt opphissende. Disse historiene utvikles, og man legger til nye elementer, vinklinger som utvider den seksuelle tenningen. Det er bare ens egen fantasi som setter grenser for hva man kan dikte/drømme om/tenke på. Tanken er som kjent fri. 

Du kan ta litt spytt, olje, glidemiddel på en finger og kjenne forsiktig på kjønnet ditt. Bruk gjerne et speil og ha godt lys. Stimuler mellom de innerste kjønnsleppene, der disse møtes, øverst mot magesiden. Husk på de seksuelle fantasiene dine. 

Hvis du aktivt vekselvis strammer og slapper av i musklene i bekkenet, øker trykket mot de indre delene av klitoris, og orgasmen kan komme lettere. For å "finne" musklene, kan du, neste gang du tisser, stoppe å tisse, knipe/stramme musklene slik at urinstrålen stopper. Prøv dette flere ganger, og kjenn etter hvilke muskler du bruker. Du strammer innover og oppover. Disse musklene er det du skal arbeide med. Du kan trene akkurat slik du trener andre muskelgrupper; 15 x 3. Stram/knip musklene, hold litt og slapp av.

Etter noen uker har du veldig god kontroll på musklene og kan bruke dem aktivt når du onanerer, og etterhvert i seksualitet sammen med kjæresten din. Se her på NRK nett TV hvordan kvinnen bruker pust, bevegelse og muskler når hun får orgasme. Som du ser strammer kvinnen musklene og løfter samtidig bekkenet opp, i rytmiske bevegelser. Pusten er også viktig for å sikre nok oksygen, og dermed en god flyt av skjedesekret. 

 

Mange par lærer ser å onanere hverandre til orgasme før de har samleie. Da vet de hva den andre liker og nyter, og man blir trygge sammen.

Gled deg over kroppen og kjønnet ditt. 

Hvis du fortsetter å streve med å finne den ytre delen av klitoris, kan du snakke med jordmor eller lege på helsestasjon for ungdom. Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Kåt, men kroppen gir ikke forventet respons.

Jente sitter i senga og tenker (colourbox.com)

Veldig mange sliter med å få kroppen til å fungere som forventet i en seksuell situasjon. Lysten på sex er der, kanskje til og med veldig sterk, men den kroppslige responsen uteblir. Skjeden blir ikke våt... Penis blir ikke stiv... Hvorfor skjer det, og hva kan du gjøre med det?

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex