Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg klar for sex, men er redd for at det skal gjøre vondt.

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei, jeg har en kjæreste som er like gammel som meg. Tror han er ganske klar for å miste dommen sin. Jeg føler meg også klar å kjenner en deilig følelse når han skriver om at neste gang vi ser hverande så kan jeg sitte oppå han mens han har boner osv. Jeg er veldig kåt elsker pikk osv, men er redd for at smaleie skal gjøre vondt. Jeg har hørt at man kan få vondere hvis man ikke slapper av men jeg kommer til å bli nervøs fordi er redd for presentasjonsfeil elns. Jeg føler meg klar. Har onanert å vet litt hva jeg liker. Men har små pupper å han sier hele tiden at "hun hadde deilige tits, juice å gode å klemme på" til folk han finner på telefonen sin osv.. jeg elsker han. han sier at han elsker meg også, han sier det hele tiden. Han har også spurt om jeg kunne hatt sex nå i denne alderen. takk for svar

Besvart 14.08.2019 23:17
 

Svar
Hei jente 13!

Når en kommer i puberteten, er det mye som skjer i kroppen. En vokser i høyden, det kommer hår på deler av kroppen som før var uten og kjønnsleppene begynner å vokse og blir mørkere på farge.

Puberteten er også da en begynner å legge merke til hvem en blir forelsket i og kåt på. Noen ganger kan en bli så kåt at en føler det som om kroppen koker helt over. 

Det å være ofte kåt, kan for mange være vanskelig å takle og en trenger noe som kan gjøre det enklere for en. Har en kjæreste, er det derfor ikke så rart at en tenker at en kan ha samleier eller andre former for sex sammen. 

Selv om en føler seg klar, er det ok å tenke litt over at vi i Norge har noen lover som sier når en kan ha sex med noen. Lov om seksuell lavalder sier at barn under 16 år ikke kan ha sex og at en person over 16 ikke kan ha sex med en som er under. I tillegg finnes det en lov som sier at alle former for sex med en person under 14 år er det samme som voldtekt - uavhengig av om det er frivillig og ønsker eller ei.

Årsaken til at en har slike lover, er at det ikke alltid er like enkelt å være sikker eller kjenne seg klar. Selv om en synes det er ok når en er 13, er det store sjanser for at en hadde tenkt annerledes om en var eldre. 

Det som er lov og fint å gjøre, er å onanere. Da blir en kjent med kroppen sin, lærer seg til hvilke former for stimulering som en selv liker. En kan også starte med å bli kjent med kroppen til den en er sammen med, uten å ha for eksempel samleier. 

Uansett hva du bestemmer deg for, er det lurt å snakke med helsesykepleier på helsestasjon for ungdom i kommunen din. Der kan du snakke mere om dette, i tillegg til å få prevensjon, slik at du unngår å bli gravid. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver - NACS

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex