Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde sex for første gang i går og det var vondt, hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg hadde sex for første gang i går. Jeg syntes det var vondt. Ikke no deilig. Jeg hadde ikke særlig lyst til det, men jeg ble overtalt av vennene mine. Jeg har fortsatt vondt nede i underlivet. Hva skal jeg gjøre? Skal det ikke være deilig å ha sex?

Besvart 14.08.2019 23:32
 

Svar
Hei jente 13!

Sex er noe som skal være fint, godt og deilig. En skal ha sex med noen når en føler seg klar for det og en har en person å ha sex med som en liker og har lyst på. Blir en pressa eller overtalt til å ha sex, blir det ofte ikke så godt, men heller en dårlig opplevelse. 

De første gangen en har sex med andre enn seg selv, er det ikke uvanlig at det gjør vondt. En kan kjenne seg usikker på om en egentlig vil og har lyst, en kan være usikker på om en ser bra nok ut og det kan være vanskelig å vite hva en egentlig skal gjøre når en har sex. Alt dette kan gjøre at en spenner seg og ikke klarer å nyte. Dette igjen gjør at skjeden ikke utvider seg og blir så våt som den trenger for å kunne ta imot en penis. Da blir samleier vonde og ubehagelige.

Det er også ok å vite noe om at det finnes lover i Norge som sier når en kan ha sex med noen. Lov om seksuell lavalder sier at barn under 16 ikke kan ha sex og at en person som er over 16 ikke kan ha sex med noen under. I tillegg sier en annen lov at alle former for sex med barn under 14 er definert som voldtekt, uavhengig av om en liker og vil det eller ikke.

Årsaken til at slike lover finnes, er å beskytte barn fra å måtte ha sex før en egentlig er klar for det.

Snakk gjerne med helsesykepleier på helsestasjon for ungdom i kommunen din om det som har skjedd. Da kan du få hjelp til å takle det og til å finne ut hva du skal gjøre neste gang vennene dine presser deg.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver - NACS

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex