Hopp til hovedinnholdet

Søsteren min har kuttet kontakten med pappa, mamma mener at jeg og skal det

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, Foreldrene mine skilte seg når jeg var 3 år gammel så på det tidspunktet hadde jeg ikke noe problemer med det (ihvertfall etter det jeg husker) det har vært i senere tid det har vært problemer med det! For ca 2 år siden kuttet søsteren min helt kontakten med pappa pga at han ikke fortalte henne at han hadde en kjæreste. Etter det har det vært noen få ganger hvor de har møttes e.l og søsteren min har blitt lei seg, dette gjør da moren min lei seg. Men det var ikke før et par dager siden hvor faren min kom til en fotballkamp hvor søsteren min spilte det ble problemer. Når hun kom hjem og fortalte mamma dette kom hun inn på rommet mitt og begynte å fortelle meg at jeg måtte se ting som det var og sånn ( det hun mener med dette er at pappa bare møter meg når HAN ville, og at han var slem mot søsteren min). JEG tok dette som om at mamma mente at jeg skulle kutte kontakten med pappa sånn som søsteren min. (Jeg tror fremdeles at hun mente det) Dette gjorde meg opprørt og sint også sa mamma at jeg skulle si det jeg mente også ble hun sint på MEG. Jeg gikk da ut for å ta en tur for å roe meg ned, også når jeg kom tilbake spurte jeg henne hva som var poenget med hele samtalen? Hun svarte at jeg ikke skulle tenke på det og glemme hele samtalen, men jeg klarer det ikke! Hun ga meg bare spørsmål og ingen svar. Derfor håper jeg på at dere på ung.no kan hjelpe meg med hva jeg kan/skal gjøre! Jeg setter veldig stor pris på svar :')

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er slitsomt når man blir satt i klemma av en forelder på den måten som du har opplevd.  Jeg syns det er både modent og modig av deg å holde fast ved at du velger å gjøre ting på din måte.  -Og så var det lurt av deg å gå en tur for å tenke når du ble så opprørt.

Å bli avkrevd å ta parti for en av foreldrene er urimelig.  Jeg forstår deg slik at du prøver å holde kontakt med begge og gjøre det beste ut av det.  Bra!! Fortsett med det.  Gjør det på din måte, selv om søsteren din har valgt sin måte.  Du er deg, hun er hun. Om hun føler seg såret, så har hun rett til det, men det er ikke dermed sagt at du skal tenke og føle på samme måte.  Greier du å holde kontakt med begge foreldrene dine å tåle dem, er nok det det beste.  -Men det er også lov å si ifra om ting du ikke liker eller syns er vanskelige.  Det som ikke blir sagt, er ofte det som lager grobunn for vansker.


Hvis du trenger å få litt støtte og veiledning i dette, kan du prate med helsesøster på skolen din.  Hun er vant til å prate om utfordringer med skilte foreldre.  Mange kommer opp i utfordringer med det.  På mange skoler er det også grupper for ungdom som har opplevd samlivsbrudd.  Kanskje du kunne bli med på en slik gruppe.  Da vil du høre at andre har utfordringer av dette slaget og det kan være greit å dele litt og også råde og støtte hverandre. 

Stå for dine kloke valg også videre!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med noen om foreldrenes samlivsbrudd

Jente er fortvila (colourbox.com)

Selv om skilsmisse er vanlig i dag, kan det likevel være vondt for den enkelte! Skulle DU ønske du hadde noen andre å snakke med som også har opplevd skilsmisse? På mange skoler i landet kan du det.

Les mer

Forandringer etter foreldrenes brudd

Familie som flytter fra hverandre (colourbox.com)

Samlivsbrudd kan oppleves forskjellig, men for de fleste påvirker det livet. Noen får det litt vanskeligere en stund, men du kan selv gjøre noe for å påvirke hvordan DU har det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse