Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ein veldig god venn som skal flytte til faren sin. Hva kan eg gjøre for å få henne til å føle seg bedre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har ein veldig god venn som jeg er veldig glad i. Foreldrene hennes har skilt seg for ett år siden. Hun har nå bestemt seg at hun skal flytte til faren sin ett stykke unna meg. Eg er redd for at hun skal bytte skole, eg har prøvd å snakke litt med hun om hun skal bytte skole men hun vil ikkje snakke om det. Eg tror hun har det veldig vanskelig. Eg lurer på hva eg kan gjøre for å få henne til å føle seg bedre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss! Du skriver at du har ei venninne som skal flytte til faren sin som bor et stykke unna. Du er redd for at hun skal bytte skole sånn at dere ikke går sammen lenger. Du skriver også at du tror hun har det veldig vanskelig og du lurer på hva du kan gjøre for å få henne til å føle seg bedre. Så flott at du vil hjelpe venninna di! Hun er heldig som har deg som venn! Jeg skjønner også godt at du er redd for at hun må bytte skole sånn at dere ikke får sett hverandre så mye. Kanskje venninna di også er redd for dette.

Det du kan gjøre er å si at du vil støtte henne nå som hun har det vanskelig og spørre henne hva hun har behov for. Dette er ulikt fra person til person. Noen trenger en klem (eller ti), noen trenger at du bare lytter til dem når de snakker. Noen trenger hjelp til å gjøre ting de ikke klarer selv fordi de er så triste og ikke orker noe. Og noen trenger bare å ha en å være sammen med, finne på noe helt annet for å få tankene bort. Eller 1000 andre ting! Så det beste du kan gjøre er å spørre.

Bare det å vite at vi har noen rundt oss når det blir vanskelig, kan være hjelp i seg selv. Så flott at du vil være en slik person for venninna di. Hvis hun opplever deg som en støtte er det kanskje lettere for henne å prate om det å bytte skole også. Under har jeg lagt ved noen fine artikler som du kan lese før du snakker med henne!

Vennlig hilsen familiepsykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan kan du støtte en venn i sorg?

Trist gutt (colourbox.com)

Det er ikke lett å vite hvordan man skal oppføre seg overfor noen som opplever sorg. Her får du noen tips til hva DU kan gjøre.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse