Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet ikke hvordan jeg ska kunne få ordne at jeg bor bare hos faren min?

Jente 15 år
 

Spørsmål

4.11/18 Hei jeg er en 15 år gammel jente Foreldrene mine er skilt og jeg bor nå en uke hos ver av mine foreldre. Men jeg stresser veldig i verdagen og på hvor tingene mine er får jeg har mistet kontrollen. Og det er vanskelig å bo i en bag som jeg alltid glemmer å ta med meg noe når jeg ska til den andre. Jeg har lyst til å bo med bonus moren min og faren min ( og halv søster/bror min men som ikke kommer til verden før i april) men uansett jeg føler meg mer hjemme der og får litt mer privatliv siden når jeg bor hos moren min må jeg dele rom. Så jeg vet ikke hvordan jeg ska kunne få ordne at jeg bor bare hos faren og bonus moren min. Jeg har snakket litt om det med dem men de vill ikke snakke om det så jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Håper dere kan hjelpe meg og gi meg noen tips.

Besvart 08.11.2018 23:28
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Det er nok mange som kjenner seg igjen i stresset med å oppleve å bo i bag. I følge barneloven (lov om barn og foreldre) Har barn krav på bli hørt i spørsmål som gjelder dem, som for eksempel hvor de vil bo. Barn har krav på å bli hørt fra de er syv, etter fylte 12 år skal deres meninger legges særlig vekt på.

Har du snakket med moren din om dette? Kan det være at faren din og bonusmoren din ikke vil snakke om dette for å å ikke såre moren din? Tror du at de vil snakke om dette om hun godtar at du bor mest hos dem? Det kan være vanskelig å snakke om dette, spesielt med moren din. Er det noen andre som kan hjelpe deg å snakke med faren, moren din eller begge?

Du kan be foreldrene bestille time ved familievernkontoret der dere bor. De er eksperter på å hjelpe familier og foreldre finne gode samværsløsninger for barn og unge. Der har du rett på å bli hørt og få hjelp til å snakke med foreldrene dine. 

Det kan også være godt for deg å snakke med noen for din egen del. Helsesøster eller sosiallærer kan være gode å snakke med. Helsestasjonen for ungdom er også et godt alternativ å oppsøke.

Legger ved noen artikler som vi håper kan hjelpe deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Skilsmissen - noen erfaringer

Skilsmisse

KJÆRE MAMMA OG PAPPA

Jeg vil bare fortelle at det er mye vanskeligere å oppleve en skilsmisse enn det dere tror.

Kanskje du kan skrive et brev eller e-post til foreldrene dine og fortelle hvordan du har det? Les andres erfaringer og del dine meninger under artikkelen.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse