Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke om mamma eller pappa snakker sant!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 12 år å mine foreldre ble skilt når jeg var 5 mnd kjenner ikke pappaen min noe spesielt men han har begynt å tatt kontakt det siste året (litt mer) pappa sier han har betalt alt av barnetrygd eller hva det kalles men mamma sier det var en periode når jeg var ca 7-9 tror jeg hvor han ikke betalte. Dette gjør så jeg ikek vet helt hva som er sant. Hilsen jente 12 år

Besvart 18.12.2018 14:58
 

Svar
Hei!

Du forteller at foreldrene dine ble skilt da du var baby. Du har ikke kjent pappaen din så godt, men begynner å få mer kontakt med ham nå. Da er det ikke så rart om du blir nysgjerrig på hvem han er og hva som har skjedd de årene du har levd. 

Når noen får barn sammen og barna bor mest hos den ene forelderen, så skal de andre betale det som heter barnebidrag. Dette er penger som skal brukes til å dekke utgifter ved det å ha barn. Hvor stort beløpet er, fastsettes ut fra foreldrenes inntekt og hvor mye barnet er hos hver av foreldrene. Foreldre som er venner og samarbeider godt, kan avtale barnebidraget selv. Der hvor de ikke klarer dette, kan NAV kreve inn barnebidraget.

Det er ikke lett å si hva som har skjedd i din situasjon. Jeg skjønner godt at det er viktig for deg å ha foreldre som snakker sant til deg. Samtidig er det kanskje ikke helt nødvendig for deg å vite om pappa betalte de pengene for flere år siden? Jeg tenker dette er en sak som de voksne kan holde for seg selv og ikke trenger å blande deg inn i.

Det høres ut som om du er i en situasjon hvor du gradvis er i ferd med å bli kjent med pappaen din. Det kan være både fint og vanskelig. Jeg håper du får hjelp og støtte av begge foreldrene dine i denne prosessen.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse