Hopp til hovedinnholdet

Jeg bor annenhver uke hos mamma og hos pappa. Jeg er veldig redd for at moren min skal bli skuffet om jeg sier at jeg vil bo hos pappa. Hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål
Jeg er en jente på 15 år som er skilsmissebarn. Jeg flytter mellom moren og faren min annenhver uke. Jeg har veldig lyst til å bo hos faren min, for jeg klarer ikke slå meg helt til ro i huset til moren min. I tillegg har jeg og moren min et utrolig dårlig forhold, og kommer ikke helt overens med hverandre. Noe som gjør at jeg blir utslitt den uken jeg er hos henne. Jeg har bodd i det huset som faren min bor i helt siden jeg var liten, så jeg føler meg mye mer hjemme der, enn hos min mor. Jeg er veldig redd for at moren min skal bli skuffet om jeg sier at jeg vil bo hos pappa. Hva skal jeg gjøre?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15år!


Jeg forstår godt at du synes dette er vanskelig å fortelle moren din at du heller har lyst å bo hos faren din. Det er veldig vanlig at mange på din alder synes at det med delt bosted er slitsomt. I følge barneloven har du krav på å bli hørt i spørsmål om hvor du vil bo. Etter du har fylt 12 skal meningen din legges særlig vekt på.

Jeg tror helt sikkert at det vil være vanskelig for moren din å høre at du vil flytte faren din, men det kan hende at hun vil forstå det likevel. Jeg tror det aller beste hadde vært om du fant en måte å si det til henne selv. Du skriver at du har et dårlig forhold til henne men ikke noe om hvilket forhold hun og faren din har.

Det er viktig å fortelle henne at du er glad i henne at du faktisk er glad i henne. At du blir sliten og at du fortsatt trenger at hun er der for henne. Er det vanskelig å si det rett ut til henne kan kanskje skrive brev til henne. Det kan være god ide å foreslå at du og foreldrene bestiller time på familievernkontoret der du bor. Der er de eksperter på å hjelper familier med sånne spørsmål.

Håper at dette er til nytte for deg!


Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om noveller?

Hva er en metafor?