Hopp til hovedinnholdet

Har lyst til å bo i København, hva kan jeg gjøre der?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har veldig lyst til å flytte til København, elsker byen, har vært der mange ganger... Men probemet er at jeg ikke vet hva jeg vil gjøre der, er ikke bare å ta en random jobb eller et random studie.. Har du/dere noen forslag? Jeg er seriøs, men har desverre ikke de beste karakterer (ca 4 i snitt fra vgs) TAkk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

det er ikke så lett å gi deg et godt råd uten å kjenne deg og vite hva du er interessert i. På ANSA sine nettsider finner du informasjon om studiemuligheter i Danmark og opptaksprosess. Søknadsfristen var 15. mars for å starte på bachelor. På Eurodesk finner du informasjon om hvordan du kan søke jobb i Danmark.

Hvis du kunne tenke deg å jobbe frivillig er det også en mulighet. Les om Europeisk volontørtjeneste på Aktiv Ungdom-sidene.

Selv om du liker København bør du tenke deg godt om før du drar dit. Det er noe annet å bosette seg et sted enn å være der på ferie. Tenk godt gjennom hva du ønsker å gjøre, og hva som er viktig for deg. Under finner du litt stoff som kan være nyttig når du tenker på å flytte utenlands.


Lykke til!

Vennlig hilsen

 

Eurodesk Norge 

www.eurodesk.no

www.facebook.com/EurodeskNorway

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer

Studere i et annet nordisk land?

Bybilde fra Aarhus (colourbox.com)

Visste du at du har rett til å studere i andre nordiske land på lik linje med landets egne borgere? Her får du råd om hvordan du bør gå fram.

Les mer

Drømmer du om å jobbe frivillig?

EVS og ungdommer

For mange strander drømmen om å gjøre en frivillig innsats på deltakeravgifter og kostbare flybilletter. Europeisk volontørtjeneste gir unge mellom 18 og 30 år muligheten til å bo og jobbe i et annet land i 2-12 måneder, helt gratis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skole, jobb og framtid