Hopp til hovedinnholdet

Spørsmålet gjelder Visa og "work permits" for å drive med skuespill i England.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Spørsmålet gjelder Visa og "work permits" for å drive med skuespill i England. Da mener jeg korte opphold hvor arbeid er avtalt på forhånd gjennom online casting calls / video submissions. Nå er det da slik at alt skal være så forferdelig vanskelig når det gjelder opphold i diverse land for diverse saker. Men slik jeg har fått det for meg, trenger ikke norske statsborgere som bor i Norge Visa for å reise til "the UK". "Nationals of countries in the European Economic Area (EEA) and Switzerland have the right of free movement and residence in the UK." - Norge er også medlem av dette. Men, så er det noe som heter "Temporary worker" og "Entertainer Visitors Visa" - Ble plutselig veldig usikker på hvilke rettigheter jeg har når det gjelder arbeid i England. Kan jeg bare bestille meg en flybillett, ta med meg en liten koffert og passet mitt, og flyte rett gjennom sikkerhetskontrollen i både Norge og England? Og Kan jeg deretter bare møte opp på avtalt sted for "shooting" av en eventuell kortfilm, reklame, feature film, musikkvideo, teater audition osv? Eller må jeg eventuelt da ha med meg andre papirer for slikt? Har det betydning om arbeidet er betalt eller ikke? Spiller det noen rolle om jeg kommer som turist, eller om jeg kommer for å arbeide?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du kan som norsk statsborger reise til England og jobbe der. "Temporary worker" og "Entertainer Visitor Visa" er for folk utenfor EEA. I passkontrollen er det derfor ikke et tema om du kommer som turist eller for å jobbe. Se her for mer informasjon.

Skal man jobbe i England over en hvis tid vil man trolig trenge et National Insurance-nummer. Dette kan du sjekke med arbeidsgiver om er nødvendig. Les mer om det her

 Ved flere spørsmål kan du kontakte den Britiske ambassaden.

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skole, jobb og framtid