Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke om jeg vil flytte til Amerika eller ikke?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en 13 år gammel jente. jeg og familien min har snakket om å flytte til amerika. jeg vil gjerne flytte dit, men jeg har jo familien min og vennene mine her i norge. jeg kan jo liksom ikke ta de med til amerika heller. vi flytter dit hvis jeg vil, og jeg vil gjerne flytte dit men vil ikke miste vennene mine. jeg tenker jo at man får jo alltid nye venner, men ikke ny familie. skal jeg flytte dit eller skal jeg droppe det? jeg vil veldig gjerne flytte til amerika for å få en ny start, nye venner og oppleve noe utenom det vanlige. hva skal jeg gjøre? hilsen en jente som ikke vet hva ho skal gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Om du skal flytte til Amerika eller ikke kan ingen andre bestemme for deg. Du bør tenke over hvor lenge dere skal være der - er det snakk om for et par år eller skal dere flytte dit for godt? Om det bare er for et par år vil du kunne få mange nye venner i Amerika og samtidig holde kontakten med vennene dine her hjemme og møte dem igjen når dere flytter tilbake.

Jeg tror det å flytte både har negative og positive sider. Du vil nok helt klart få en kjempestor opplevelse ved å flytte til et annet land. Du vil møte mange nye mennesker og oppleve en helt ny kultur. Samtidig må du la noe være igjen her hjemme, som vennene dine. Kanskje blir det vanskelig å tilpasse seg til et helt nytt liv i et nytt land, men det er noe som kommer seg etter hvert.

Jeg vil bare anbefale deg å snakke masse med foreldrene dine om dette. Finn ut hva som er planen, hvor lenge dere skal være, akkurat hvor dere skal, hvor du kommer til å gå på skole og lignende. Til syvende og sist må du bestemme deg for om du vil utfordre deg selv litt og oppleve noe nytt i livet, eller om du har mer lyst til å være her hjemme der ting er trygt og kjent og du har alle vennene dine. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra