Hopp til hovedinnholdet

Lyst til å flytte til Japan, ta bachelor først?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en 18 år gammel gutt som har tegnet manga ganske lenge nå. drømmen min er å bli mangka.( manga artist), jeg har blitt ganske så påvirket av japansk kultur og dette har påvirket meg. det er ikke sånn at jeg er annerledes enn de andre. men jeg har aldri sagt til noen bortsett fra familien at jeg liker/vil bli en manga artist. Familien min støtter heller ikke dette. Jeg vil flytte til Japan får å få oppfylt drømmen min. mitt spørsmål er om jeg burde studere ferdig, altså ta bachelor eller burde jeg ta friår og flytte til Japan. Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål! 

Det er ikke noe fasitsvar på når det er "lurt" å flytte til utlandet, altså om man skal studere ferdig i Norge eller ikke. Du må finne ut hva som er riktig for deg. Vær obs på at det kan være beintøfft å flytte til et fremmed land. Undre dette svaret har jeg lagt ved en rekke relevante artikler. Ta en titt på de!

Lykke til :)

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jobb frivillig i utlandet - helt gratis!

Frivillig ungdom står på rekke ved et bord med bamser, matvarer og drikke. (www.colourbox.com)

Aktiv ungdom gir støtte til ungdom mellom 18-30 år som vil jobbe frivillig i et annet land, i en periode på opptil et år.

Les mer

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer

Studere i et annet nordisk land?

Bybilde fra Aarhus (colourbox.com)

Visste du at du har rett til å studere i andre nordiske land på lik linje med landets egne borgere? Her får du råd om hvordan du bør gå fram.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Jobb i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om jobb i utlandet