Hopp til hovedinnholdet

Vil studere i Sverige. Hvordan går jeg frem?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg har gått 1 året - helse og oppvekst, 2 året - helsefagarbeider og 3 året - påbygging til generell studiekompetanse. Jeg tenker å søke meg inn på sykepleien etter påbygg og har lyst til å studere i sverige. Har prøvd å finne info på antagning.se men finner ikke helt ut av va som kreves for at jeg kan komme inn. Får jeg stipend der om jeg kommer inn?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dersom du skal studere fulltid ved et godkjent lærested i Sverige, så kan du få lån og stipend i fra Lånekassen. Det kan du lese mer om på Lånekassen sine hjemmesider. Minstekravet for å kunne få støtte fra Lånekassen til studier i utlandet er at du må ha generell studiekompetanse. I tillegg må du gå på en skole som er offentlig godkjent i studielandet, og du må studere fulltid (det betyr at du må ta minimum 30 studiepoeng/ECTS per semester) på minimum bachelornivå.

Generell info om sykepleierstudier i utlandet finner du her. Info om sykepleierutdanning i Sverige finner du på denne siden.

 

Lykke til! 

Vennlig hilsen

 

Lånekassen og ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Studere i et annet nordisk land?

Bybilde fra Aarhus (colourbox.com)

Visste du at du har rett til å studere i andre nordiske land på lik linje med landets egne borgere? Her får du råd om hvordan du bør gå fram.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning