Hopp til hovedinnholdet

er det lov å drikke alkohol på bussen?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Er det straffbart å drikke alkohol på buss type turbuss knyttet til transport rundt et arrangement? Har lest det ikke er lov å drikke alkohol på steder som er åpent for allmennheten, gjelder dette også da en buss hos et privat selskap? mvh Russ, 19

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Etter alkoholloven § 8-9 første ledd nr. 5 er det forbudt å drikke eller servere alkohol uten bevilling på gate, torg eller vei, i park eller på annen offentlig plass. Dette betyr at det forbudt å drikke alkohol på en vanlig rutebuss.

Bakgrunnen for forbudet mot å drikke på offentlig plass er at drikking av alkohol på slike steder kan skape utrygghet for andre mennesker som er der. Dessuten medfører bruk av alkohol økt risiko for vold, bråk og hærverk.

Hvis dere er en lukket gruppe som har leid en buss, så vil det være annerledes enn på en vanlig rutebuss. Men det vil da være avgjørende hva busssjåfør og busselskapet aksepterer. Du må altså ta dette opp med bussjåføren.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol