Hopp til hovedinnholdet

Gruer meg til russetiden til neste år fordi jeg har så få venner

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, er russ neste år og gruer meg skikkelig. Har nesten ingen venner egentlig. Bare ei som jeg går i klasse med og alle andre i klassen er kjempegode venner og det er skikkelig ekkelt fordi jeg er ganske sjenert og jeg føler meg skikkelig usynelig og ikke så veldig godt likt. Hun venninda mi er heller ikke venn med noen i klassen. Vi er ganske utenfor. Det er bare så kjip og trist følelse nå som mai har vært og jeg har bare sittet inne som vanlig mens alle andre er ute og gjør gøye ting. Russetida er jo en av de tidene det er viktigst med venner, det blir jo bare så rart og dumt når jeg er helt ensom. Har også bare vært på to fester i hele mitt liv og synes ikke det var noe særlig gøy. Alle bare rava dritings rundt og jeg var skikkelig sjenert og ute av komfortsonen min. Uff hvordan skal det bli jeg gruer meg sånn :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Først og fremst vil jeg bare si at det ikke er noe å grue seg til uansett tilfelle - man velger helt selv hva man vil være med på og om man vil være med i det hele tatt. Om du til neste år finner ut at du ikke ønsker å være med på noen russearrangementer så er det helt greit.

Men jeg tror at du kommer til å ønske å være med og at du kommer til å ha det gøy! I russetiden møter man mange nye mennesker, og kanskje får du deg til og med nye venner? Du har jo en god venninne i klassen, og dere kan henge sammen, dra på fester sammen, dra på byen sammen eller være med på russebil om dere ønsker det. 

Det er også slik at man i russetiden ikke bare er sammen med sin egen klasse og sin egen skole. Man er masse sammen med andre klasser og andre skoler. I tillegg blir ofte klassen litt sammensveiset i og før russetiden - man arrangerer ofte klassefester som dere selvfølgelig vil bli invitert på, og man gjør masse gøy på skolen i selve skoletiden. Og om det er noen ting du ikke har lyst til å være med på så trenger du ikke det. Kanskje får dere en mulighet til å bli bedre kjent med de i klassen, selv om det bare vil bli for en måned?

Jeg har i tillegg lagt ved en artikkel som handler om det å få venner. Jeg skjønner at det er vanskelig når man skal begynne på tredjeåret og kanskje har innfunnet seg med situasjonen, men det er aldri for sent å prøve å ta kontakt og finne på mer sammen med klassen. Du må bare vise dem at du ønsker å være med! Dere er jo to stk, og det kan være godt å ha en venninne i ryggen når man prøver å bli kjent med andre. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Jeg vil ikke være russ - hva skal jeg si?

Gutt som ikke vil være russ

"Hei. Jeg er egentlig russ neste år, men har ikke lyst til å bruke masse tid og penger på russetiden. Faktisk vet jeg ikke om jeg vil være russ i det hele tatt. Er det noe galt med meg? Ingen tenker jo sånn(...)".

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid