Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg studere for å bli lege eller veterinær i utlandet?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente som snart fyller 20 år. Jeg har hatt et friår hvor jeg har jobbet og reist. Nå sliter jeg med det store spørsmålet "hva skal du bli når du blir stor?". Jeg hadde ikke realfag på videregående, noe jeg angrer veldig på. Årsaken til dette er at jeg har lyst til å bli lege eller vetrinær. Hva kan jeg gjøre for å oppfylle drømmen, vet selvfølgelig at det å ta opp fag er et must. Men vurderer sterkt å ta det i utlandet. Har lest at det går an å ta et år med realfag på for eksempel Bjørknes/Sonans, som gjør at du slipper å ta opp fagene, og kan søke deg inn på skoler i utlandet (og kanskje Norge) Stemmer dette? Trenger hjelp! Jeg er en jente som ikke gir meg før drømmen er nådd, er flere leger i familien også, så vet hva jeg må gjennom. Mvh en som gleder seg til svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så bra at du har lyst til å følge drømmen din! Det er fullt mulig å ta utdanning i utlandet. Og som du sier trengs det som regel realfag før du kan søke på medisin og veterinærutdanninger. Mitt tips til deg er at du tar kontakt med ANSA, for de driver med veiledning i forhold til utdanning i utlandet. Tilbudet er gratis og helt nøytralt. De har oversikt over hvilke krav som er på studiene i de ulike landene, hvilka fag du må ta opp og hvordan søkeprossesen fingerer.

Ta kontakt med ANSA på tlf 0 45 44, og på ansa.no kan du undersøke fagene du ønsker å studere og se hvor tilbudene finnes og annen viktig informasjon.

Så mitt tips: Ta kontakt med ekspertene i ANSA, da er jeg sikker på at vil få informasjonen du trenger! Les gjerne de vedlagte artiklene også :)

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Godkjenning av utenlandsk utdanning i Norge

Kan du bruke utdanninga du tek i utlandet, her heime? NOKUT og ANSA kan gi deg svar på godkjenning av utdanning tatt utanfor Noreg.

Les mer

Viktig å tenkje på for utanlandsstudentar

skilt land (colourbox.com)

Som alltid er det avgjerande for eit vellukka studieår at ein set seg godt inn i kva skulen tilbyr, kva rettar du har og kva kontraktvilkår som gjeld før du vel studiestad. I utlandet må ein òg ta høgde for kulturelle og lovmessige skilnadar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om