Hopp til hovedinnholdet

Vi skal på klassetur til byen, og læreren sier vi skal gå (8-10 km) og at vi avslutter dagen der og må ordne skyss hjem selv. Er det lov?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 15år gammel jente og jeg går i 10. klasse. Imorgen så skal vi på klassetur ned til byen (vi skal gå). Det er ca 8-10km og vi er 3 klasser som skal gå sammen. Læreren vår sier at vi skal avslutte dagen der nede og at vi må komme oss hjem selv, er dette lov? Vi må selv da ordne med transport som da er buss eller og bli hentet, men er det ikke sånn at skole skal være gratis? Kan de pålegge oss og betale for egen transport når de har tatt oss med på tur? Og når jeg spurte henne om dette svarte henne at de har lov til og pålegge oss det bare at de sier ifra først, henne sa også at vi kunne gå hjem, men det er mange som bor et stykke vekk fra skolen som får dobbelt så lang tur og gå hjem. Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Nei, det er ikke lov å be elevene om å ordne skyss hjem fra en slik tur i skoletiden. Skolen har ansvaret for skoleskyss til elevene, til og fra skolen, selv om de legger opp dagen slik at man er på et annet fysisk sted når skoledagen er over.


Elev- og lærlingombudet i Nord-Trøndelag, i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer med lærer/skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer med lærer/skole