Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg siviløkonom i Oslo?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og egt hele familien har et ønske om at jeg skal bli siviløkonom. Jeg har store ambisjoner når det gjelder dette. Men lurer litt på hva slags utdanning som er lurt å ta for å bli siviløkonom. Det jeg har fått med meg er at det kreves 5 årig master i Økonomi og administrasjon. Det er vel mulig å ta på Handelshøyskolen på BI i Oslo? Men da lurer jeg på om generell studiespesialisering på vg er det riktige? Er det en egen linje? Og er det liksom tilgjengelig på alle mulige vg skoler?(i Oslo). Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så spennende at du har ambisjoner om å bli siviløkonom! Husk at det er veldig viktig at du selv også ønsker dette, det er vitkig å være motivert og interessert i det du ønsker å utdanne deg som. Husk at du fremdeles har god tid på å finne ut av hva slags karriere du ønsker deg og hva slags type jobb du vil ha. Ellers så er det jo veldig fint at familien din støtter deg.

Klikker du deg inn på utdanning.no og søker opp "siviløkonom" så vil du få all informasjon du trenger om dette yrket og utdanningen. Trykker du utdanning kan du lese hvordan utdanning du trenger for å kunne kalle deg siviløkonom. Du kan se at opptakskravet stort sett er generell studiekompetanse, men at noen av studiestedene ønsker at du har mer matte.

Det er kun på det studieforberedende utdanningsprogrammet Studiespesialisering du er helt sikret å kunne velge fordypningen i matte. Mange skoler legger til rette for at elever på studieforberedende utdanningsprogram som Idrettsfag, Musikk, dans og drama og Medier og kommunikasjon også kan velge fordypning i matte. Imidlertid har du ikke rett til å kreve dette. Hvis du vurderer å gå en annen linje enn Studiespesialisering, er det derfor viktig at du først sjekker hvilke fag du kan velge ved den skolen du tenker å søke. Og dette er et utdanningsprogram som finnes ved de fleste skoler i Oslo, klikk deg inn på vilbli.no for å få en oversikt.

Og du har helt rett i at for å bli siviløkonom så må du ta en femårig utdanning bestående av  bachelor i økonomi og administrasjon og en master i økonomi og administrasjon. Bachelorgraden i studiet tilbys ved over 30 utdanningsinstitusjoner i Norge, og over ti læresteder tilbyr mastergraden. Se bliokonom.no for oversikt over studiemuligheter. 

Det stemmer at du kan ta siviløkonomutdanning på BI i Oslo, men husk at dette koster mye penger da dette ikke ern offentlig skole. Du kan også bli siviløkonom ved å ta en bachelor i økonomi og administrasjon på Høyskolen I Oslo og deretter ta en master.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utdanningsprogram på VGS du kan velge mellom

Gutt står og tenker (colourbox.com)

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre?

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole