Hopp til hovedinnholdet

Oppsigelse for mindreårig

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei jeg lurer på dette. kan man slutte når man vil når man er postbud, eller må man være det i en viss periode? takk for hjelpen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dersom du ikke er skriftlig ansatt på prøvetid gjelder det en oppsigelsestid på minimum en måned i alle arbeidsforhold. Dette følger av arbeidsmiljøloven §15-3. Oppsigelsestiden løper fra den første i måneden etter at oppsigelsen ble gitt.

Reglene om oppsigelsestid gjelder også deg selv om du ikke er myndig. Imidlertid kan det ikke knyttes rettsvirkninger til en arbeidskontrakt inngått med en mindreårig. Dette betyr at dersom du slutter på dagen vil arbeidsgiver ikke kunne kreve erstattning fra deg for tap han har hatt fordi du ikke møtte på jobb. Dersom  foreldrene dine har skrevet under sammen med deg på kontrakten vil imidlertid de kunne holdes ansvarlig i noen grad. Arbeidsgiver vil ha mulighet til å trekke deg i lønn dersom du ikke følger opp oppsigelsestiden så det kan uansett være lurt å vente til lønnen er utbetalt.
Med hilsen

Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 815 48 222 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan si opp jobben?

Håndtrykk (colourbox.com)

Skal du si opp muntlig eller skriftlig? Og bør du fortelle arbeidsgiver hvorfor du sier opp? Her kan du lese mer om reglene for oppsigelse.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din