Hopp til hovedinnholdet

Hva slags yrker kan en ha innenfor reiseliv?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jente på 19 år her. Jeg har i mange år slitt ned ekstrem mangel på motivasjon til å gjøre noe som helst annet enn å spise og sove. Jeg gikk ut av vgs, linjen studiespesialisering, nå i juni, og fikk ikke vitnemål. Det vil jo naturligvis si at jeg må ta opp fag, for å studere. Denne sommeren har jeg funnet ut hva jeg vil studere, ihvertfall sånn nogen lunde. Og det vekker en indre motivasjon til å gjøre så mye forskjellig, som trening, rydde, lage rutiner, prioritere pengebruken rett, osv. Ting jeg så på som nærmest tortur tidligere. Det er veldig viktig for meg å ikke miste motivasjonen, derfor gjør jeg stadig vekk mer og mer research rundt det her med reiselivsledelse, da det er det jeg ønsker å studere. Mitt spørsmål er egentlig hva slags yrker en kan ha innenfor reiseliv. Jar vært på utdanning.no, kjempefin side, men synes ikke alternativene var så mangt. Jeg vet at jeg ikke vil bo i Norge som voksen. Jeg vil oppleve og sette meg inn i andre kulturer. Takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

så spennende at du er interessert i reiselivsledelse!

Hvis du søker opp «reiseliv» på Samordna Opptak, vil du få alle offentlige reiselivutdanninger. Trykker du på hver enkelt, kan du lese mer på hvert studies nettside. Der har de ofte utdypet hva slags jobber man kan få. For eksempel skriver Høgskolen i Sørøst-Norge dette:

«Etter studiet kan du få jobb i en reiselivsbedrift, som turistsjef på en destinasjon eller som leder/medarbeider i destinasjonsselskaper. I tillegg vil studiet være svært nyttig for deg som vil starte egen virksomhet. Du vil også finne spennende jobber innenfor kommunal- og fylkeskommunal forvaltning, hvor arbeidsområdet vil være knyttet til utvikling av nærings- og reiselivet.»

Universitetet i Stavanger skriver dette om jobbmuligheter:

«Prosjektleder og konsulent innenfor reiselivs-, vertskaps-, transport-, event- eller opplevelsesbransjen. Andre relevante stillinger kan være leder og mellomleder både i privat og offentlig sektor.

Bachelorgraden kvalifserer også til videre masterstudier i hotell- og reiselivsledelse.»

Jeg vil altså anbefale deg å lese på nettsidene til de ulike lærestedene som tilbyr dette. Du finner dem også her og her. Det kan også være mulig å kontakte høgskolen/universitetets studieveiledere, fagansvarlige eller lignende om du har spørsmål om utdanningen.

Håper svaret var til hjelp!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb