Hopp til hovedinnholdet

Hva innenfor T-matte bør jeg lære meg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente som går i 10. Klasse. Jeg er smart på skolen og føler meg trygg på alle fag uten å jobbe så mye med det. (5'ere og 6'ere). Men det har seg sånn at jeg veldig gjerne vil lære meg fysikk på egen hånd. Da har jeg funnet ut at jeg må kunne t-matte noe jeg ikke lærer før på videregående. Spørsmålet mitt er derfor; hva innenfor t-matten er det jeg må lære for å kunne komme i gang med fysikk? Å ta noen kurs er uaktuel for meg siden jeg trener ca 20 timer i uka (bordtennis)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg tenker det kan være lurt å få et generelt overblikk over alle de ulike temaene i T-matten. Her kan det være lurt å kjøpte T-matteboka og lese gjennom litt på egenhånd. Det kan også være greit å ha fysikkboka, slik at du lett kan koble sammen de relevante temaene i matteboka med fysikken.

Du kan eventuelt høre med mattelæreren din om han/hun har noen tips til hva du burde øve på:)

Lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Karakterer
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om karakterer