Hopp til hovedinnholdet

Vakter i oppsigelsestid for tilkallingshjelp?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg jobber på en restaurant/hotell. Det har seg slik at arbeidsforholdene ikke er bra og jeg ønsker å slutte. Jeg kan jobbe 14 timer uten å få pause. Sjefen anklager meg for å lyve når jeg ringer å sier at jeg er syk (vært syk 3 dager på 1 år). Nå jobber jeg hver helg og har mer enn en tilsvarende 100% stilling. Jeg er bare tilkallingshjelp i kontrakten. Som sagt så ønsker jeg å si opp jobben nå, men greia er at hun setter opp vaktlister, og hun har allerede satt opp valgliste for september. Jeg har ikke sett på denne lista enda. Egentlig så er det vel slik at hun må spørre meg først, men der gjør hun aldri. Jeg lurer på om jeg kan skrive i søknaden at jeg takker nei til alle vakter etter august? Jeg ønsker IKKE å jobbe der en måned til. Men jeg tenker jo at siden det står i kontrakten at jeg er tilkallingshjelp, så kan jeg takke nei? Her trenger jeg virkelig hjelp! For det er fullt mulig at sjefen kommer til å spille meg et puss når jeg sier opp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du er ansatt som tilkallingshjelp er det riktig som du nevner at du kan takke nei til eventuelle vakter. Dette gjelder også i din oppsigelsestid. Arbeidsgiver kan ikke tvinge deg til å jobbe noen vakter så lenge du ikke har samtykket eller har faste timer i din arbeidsavtale. 


Med hilsen

Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 815 48 222 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan si opp jobben?

Håndtrykk (colourbox.com)

Skal du si opp muntlig eller skriftlig? Og bør du fortelle arbeidsgiver hvorfor du sier opp? Her kan du lese mer om reglene for oppsigelse.

Les mer

Arbeidskontrakt og attest

Jente skriver kontakt (colourbox.com)

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb