Hopp til hovedinnholdet

Oppsigelse i prøvetid

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et spørsmål angående oppsigelse i prøvetid. Situasjonen er slik at jeg nylig signerte arbeidskontrakt på en 50% stilling, med en prøvetid på 6 måneder. Nå har fått et nytt tilbud om 100% stilling i en annen bedrift. Kontrakten min under oppsigelse nevner at oppsigelsestiden er 3 måneder. Men hva gjelder når jeg som arbeidstaker sier opp i prøvetiden? Vil oppsigelsestiden forkortes i henhold til evt lovverk, eller skjer dette kun etter avtale? Bedriften jeg har 50% stilling hos, følger ikke tariffavtale. Håper på svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I arbeidsmiljøloven § 15-3 (7) kommer det frem at ved arbeidsavtaler der arbeidstaker skriftlig er ansatt på en bestemt prøvetid, gjelder en gjensidig oppsigelsesfrist på 14 dager, med mindre noe annet er skriftlig avtalt eller fastsatt i tariffavtale.

Ettersom du i kontrakten ikke har annen avtale om oppsigelsestid i prøvetiden, og en klar avtale om at du har prøvetid vil fristen på 14 dager løpende gjelde for deg.

Dersom det oppstår uenighet mellom arbeidsgiver og arbeidstaker må saken eventuelt bringes inn for domstolene for en eventuell avgjørelse.

Faktaside om oppsigelse.
Med hilsen

Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 815 48 222 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan si opp jobben?

Håndtrykk (colourbox.com)

Skal du si opp muntlig eller skriftlig? Og bør du fortelle arbeidsgiver hvorfor du sier opp? Her kan du lese mer om reglene for oppsigelse.

Les mer

Arbeidskontrakt og attest

Jente skriver kontakt (colourbox.com)

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb