Hopp til hovedinnholdet

Er det krav om en bestemt karakter i engelsk for å studere arkitektur i Danmark?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har alltid ønsket å bli arkitekt og bruker mye tid på å finne riktig studie og studieplass. Jeg har lenge tenkt å kunne studere arkitektur i Danmark. Da har jeg både søkt litt rundt hos Arkitektskolen Aarhus og Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering. Jeg synes ikke alltid det er like lett å forstå sidene og lurer på om dere kan hjelpe meg noe der. Så jeg har noen spørsmål. Hvordan fungere krav om engelsk i skolene? Da både i en evt. bachelor og master. Er det krav om engelsk uansett, altså en bestemt karakter fra vgs? Eller har ikke det så mye og si om jeg skal studere på dansk. Jeg har ingen kunnskap i dansk fra før utenom det jeg har fra norskfagene fra vgs og gikk ut med 3 i engelsk. Evt hvordan jeg kan bestå et engelsk kurs som gjør det mulig å bli kvalifisert som søker? Hilsen jente 19, som fortiden går på fhs for å finne ut hva jeg vil videre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende at du ønsker å studere arkitektur i Danmark!

I følge nettsidene til Arkitektskolen Aarhus er all undervisning på dansk, det er dermed ikke sikkert at de har et reelt krav om at du er på et bestemt nivå i engelsk. Med generell studiekompetanse fra Norge dekker du kravet i dansk. Jeg er enig i at det er litt uklart om du må være på et bestemt nivå i engelsk eller ikke for å søke. Nettsidene opplyser om at det var nye regler i 2016, og at det også kommer nye regler i 2017. Jeg foreslår at du kontakter de aktuelle skolene og spør om du dekker kravet i engelsk med "Adgangsgivende eksamen fra gymnasieskole" i Norge. (I Danmark heter videregående gymnasie). Det er også eventuelt mulig å søke om dispensasjon fra et eventuelt krav om engelsk.

Du kan kontakte studieveiledning ved KADK ved å sende mail til studenterservice@kadk.dk og studieveilederen ved Arkitektskolen Aarhus på .

Det danskene kaller for videregående uddannelse er det vi på norsk kaller høyere utdannelse. Det danskene kaller kandidateksamen tilsvarer det vi kaller generell studiekompetanse.

Ved hjelp av Landehåndbogen kan du regne om dine norske karakterer til danske karakterer.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Studere i et annet nordisk land?

Bybilde fra Aarhus (colourbox.com)

Visste du at du har rett til å studere i andre nordiske land på lik linje med landets egne borgere? Her får du råd om hvordan du bør gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Høyere utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om høyere utdanning