Hopp til hovedinnholdet

Snitt for idrettsfag?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har lyst å komme inn på idrett, men jeg er ikke så flink på skolen. Visst jeg ikke kommer inn der etter ugs kan jeg liksom aldri begynne der? Hvet du hvor høyt snitt vi må ha? Eller hva som er normalt. Jeg vet det er forskjelligt hvert år, men liksom hva som er normalt. Har så veldig lust å komme inn. Jeg øver mye på alt, men for bare dårlige karakterer

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

og takk for spørsmålet.

Du har helt rett i at snittet varierer hvert år, men det varierer også mellom skoler. Det er altså ulike snitt på idrettsfag på ulike videregående skoler. For å finne snittet på idrettsfag på skolene i fylket ditt kan du prøve å spørre inntakskontoret ditt. Det er ikke alle fylker de oppgir dette, men de sitter i alle fall på oversikten.

Du spør også hva du skal gjøre hvis du ikke kommer inn. Da kan du sette deg opp på venteliste. I tillegg kan du prøve å søke igjen neste år også. Alle har nemlig rett til å bytte utdanningsprogram én gang, så du kan altså gå ett år på et annet utdanningsprogram og prøve å søke idrett igjen neste år.

Kommer du ikke inn da, vil det nok bli vanskelig å få plass.

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag