Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg jobbe som hvis jeg blir barne- og ungdomsarbeider?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! jeg vil bli barn og ungdomsarbeider. Jeg vil gå 2 år på skole og to år i lære. Når jeg er ferdig med lærlingstiden og er utdannet barn og ungdomsarbeider. Hva kan jeg bli da? Hva kan jeg jobbe som?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så fine planer du har.

Som barne- og ungdomsarbeider er det mange jobber du kan få. Du kan rett og slett få jobber overalt hvor det er barn og unge. På utdanning.no står det: 

Barne- og ungdomsarbeideren jobber på alle arenaer der barn og ungdom er. Eksempler kan være barnehager, barneparker, skoler, skolefritidsordninger, fritidsklubber, andre forbyggende tiltak og i kommunale etater.

Stillingstittelen din vil bli Barne- og ungdomsarbeider, og du vil få både høyere lønn og flere arbeidsoppgaver enn de som ikke har utdanning. Barne- og ungdomsarbeider er ikke det samme som lærer, eller et yrke som f.eks pedagog (selv om yrkene er beslektet, og man ofte jobber på samme sted). De yrkene må du studere på høyskole/universitet.

Vi foreslår at du snakker med rådgiver på skolen om fremtidsplanene dine, så kan dere sammen tenke om dette er noe som passer for deg. Det er i hvert fall ingen tvil om at det er fryktelig mange flotte jobber med barn og unge der ute, og at du vil kunne jobbe i mange jobber med barn og unge hvis du blir Barne- og ungdomsmedarbeider.

Lykke til med valgene dine!

:)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Jente sitter på skolen og leser (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern