Hopp til hovedinnholdet

Gruer meg til jobb, hva burde jeg gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 17, som har en jobb. Jeg jobber i kassa i Sverige. Her har jeg jobbet i 5 måneder. Problemet mitt er at jeg gruer meg til å gå på jobb hver dag! I førsten var alt nytt og spennende og jeg gledet meg til neste skift, men nå får jeg bare en klump i magen hver gang sjefen sender melding. Jobben er helt grei og kollegaene er snille, men det er noe som bare gnager i meg, uten at jeg kan sette fingeren på det. Hvordan kan jeg få det bort og hva burde jeg gjøre? Hilsen en desperat jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Dette var leit å høre! Slik jeg ser det, har du flere mulige løsninger. Om du ønsker å fortsette i jobben, burde du nok forsøke å finne ut akkurat hva det er du gruer deg til og om dette er noe du kan gjøre noe med. Vær bevisst på hva du tenker og føler når du skal på jobb. Det er viktig at du finner ut av hva du faktisk gruer deg til - for at du skal kunne fikse det:) Hvordan du kan løse problemet avhenger av akkurat hva du gruer deg til. Er det noe du kan ta opp med sjefen? Kan du prate med kollegaene om det? Må du forandre din egen innstilling? Løsningen vil avhenge av hva du faktisk gruer deg til. 

Om det ikke blir bedre og du fortsatt gruer deg, kan det være en idé å si opp jobben, eller be om å få en pause. Det kan jo være at det ikke er noe spesifikt du gruer deg til - men hele jobben i seg selv. Da kan det være greit å ta seg en pause og tenke litt over hva du faktisk vil.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan si opp jobben?

Håndtrykk (colourbox.com)

Skal du si opp muntlig eller skriftlig? Og bør du fortelle arbeidsgiver hvorfor du sier opp? Her kan du lese mer om reglene for oppsigelse.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer på jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer på jobb