Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil være russ, men er ikke avgangselev ved skolen.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt født i 1998! Jeg skulle egt gå i 3vgs nå! Men jeg byttet linje så går i 1vgs nå! Som sagt så er kullet mitt russ i år! Jeg ville også bli det og bestilte klær osv! Så kom det store spørsmålet! Jeg er ikke avgangselev på skolen! Betyr det at jg ikke får RusseID ? Jeg liksom bestilt og betalt for den! Håper ikke jeg har kastet bort penger på ikkenoe... jeg vil så gjerne være russ med mitt kull ! Håper jeg får svar raskest mulig

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Slik jeg forstår reglene rundt det å få russe-id så er det slik at hovedregelen er at man må være avgangselev, men at det er fult mulig å søke særskilt. Det vil si at du kan søke selvom du ikke er avgangselev. På denne siden svarer de på ofte stilte spørsmål og der er det også noe informasjon om hvem som kan søke særskilt. Blant annet står det at det skal være fult mulig å få russe ID selv om man ikke fullfører videregående på normaltid.

Jeg anbefaler deg å ta kontakt med russen.no for å finne ut av hvordan du søker særskilt. Her finner du ut hvordan de kan kontaktes, av erfaring er de ganske raske med å svare.

Jeg håper dette var til hjelp!
Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer

Kjøpt russeutstyr du angrer på?

russebukse jente (colourbox.com)

Har du kjøpt russeklær i feil størrelse, eller er teksten på russekortet feil? Husk at vanlige forbrukerrettigheter også gjelder for deg som er russ.

Les mer

Åtte tips til en bra russefeiring

Russ på sykkel i gata (colourbox.com)

Russetiden skal være en av de beste opplevelsene i livet ditt. Sørg for at den blir nettopp det med disse tipsene.

Skrevet av Hanna, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid