Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ikke lykkelig, det som gjør meg så ulykkelig er skolen. Jeg går VG1 og føler at jeg kaster bort livet mitt på ting som ikke gjør meg lykkelig. Jeg har vurdert det å droppe ut å gjøre noe som gjør meg veldig glad som om så Livestreame til Twitch.tv.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et problem! Jeg er ikke lykkelig, det som gjør meg så ulykkelig er skolen. jeg går VG1 og føler at jeg kaster bort livet mitt på ting som ikke gjør meg lykkelig. Jeg har vurdert det å droppe ut å gjøre noe som gjør meg veldig glad som om så Livestreame til Twitch.tv. Dette gjør meg lykkelig, hver gang jeg er live blir jeg bare en veldig glad person og føler meg veldig bra. Ja jeg vet at det høres veldig idiotisk ut men om faktisk klarer å gjøre det bra der så kan du gjøre dette full tid og som en jobb og tjene gode penger på det. Men det jeg egentlig lurer på er om hvordan jeg skal si til mamma og pappa at jeg ikke er lykkelig på skolen og at jeg har lyst til å droppe ut og gå fult for dette med livestreams og youtube? Jeg har en liten jobb som jeg gjør to ganger i uken så jeg har en liten inntekt men ikke så veldig mye. Hilsen ulykkelig gutt (17)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Selv om du føler deg ulykkelig på skolen, så vil jeg på det sterkeste oppfordre deg til å stå ut løpet med viderergående skole. Det er mange som strever med videregående, og som her og nå ikke ser nytten i det. Årene du går på videregående gir deg kunnskap, det gir det tid til å modens og utvikle deg på mange måter. Du lærer mye om det selv og andre. Samtidig er noe så heldige at de tidlig finner ut hva de ønsker å gjøre videre med livet. 

Du har en hobby du stortrives med, som gjør deg lykkelig. Det er dette du ønsker å fokusere på og kanskje gjøre en karriere av. Før du kommer så langt, vil det være lurt å satse på å fullføre det du har startet. På den måten gir du deg selv et grunnlag for å utvikle deg videre. Kunnskap er makt. Jeg vil også påstå at det også gir deg en fordel i jobben som youtuber. Det kan føles vanskeli og kjedelig å jobbe med de ulike fagene du har på skolen, men på sikt gir det deg en platform du kan bygge videre på.

Her og nå kan fremtiden virke uinteressant og fjern, og du ser ikke hvorfor du må fortsette å være ulykkelig på skolen. Om noen år kan det hende du ser nytten i å ha fullført videre gående. Du står mye friere til å gjør det du vil. Legger du i tillegg litt energi i studiene, så kan du få karakterer som gjør det lettere for deg å velge videre. 
Dette hander om din fremtid. Noe som kan være vanskelig å se for seg, men som allikevel er en viktig del av livet ditt. 
Det som kan være lurt, er å snakke med en voksen du stoler på om tankene rundt skole og hvordan du har det. Helsesøster er en du kan snakke med, som har taushetsplikt og har erfaring i å snakke med ungdommer. 
Jeg vil også anbefale at du tar en prat med rådgiver om dette med skole og fremtid, for å få hjelp til å finne motivasjon til å stå i dette. 

Du har en hobby som kan være en del av motivasjonen din, som kan hjelpe deg til å stå ut løpet. Du vet at dette er noe du kan dra lenger og utvikle til et konsept som etter hvert kan gi inntekt, men la det ligge og forsøk å fullfør skolen først.
Bør også se på hva annet som kan gjøre deg lykkelig, og hvordan du selv kan finne motivasjon og glede i hverdagen.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg har ingen motivasjon til å gå på skolen. Hva gjør jeg?

Gutt sover (colourbox.com)

Jeg orker ikke å gå på skolen og hvis jeg først er der så har jeg ingen motivasjon for å gjøre noe. Nå risikerer jeg å å stryke i flere fag, hva skal jeg gjøre?

Les mer

Hvordan finne motivasjon til skolearbeid?

Motivasjon til skoleoppgave (foto: ung.no)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Får du aldri den karakteren du ønsker, samme hvor hardt du jobber? Her er noen tips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag