Hopp til hovedinnholdet

Sliter med et eller annet som gjør at hun gruer seg til å gå på jobb. Lurer på om det er ok med å snakke med fastlegen om en sykemelding?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg har det veldig vanskelig med å komme meg på jobb.Hver kveld gruer jeg meg til neste morgen,og lengter hele tiden etter helg hvor jeg kan "slippe å være der".Dette er mitt 3 år hvor jeg jobber,og jeg har ikke kjent det så ille før.Jeg begynte i ny jobb i juli og det er egentlig ganske greit der.Jeg har det fint med kjæreste og venner i helgene(er bare da jeg får møtt de, men sånn har det vært en stund),men i hverdagen er alt tung og trist.På en måte vil jeg bare komme gråtende til fastlegen min og fortelle alt, men jeg er også "redd" for å bli sykemeldt. Ja,det hadde vært en utrolig lettelse og kunne "være borte" et par uker. Men jeg føler bare at alle og begynt å lure, foreldrene mine hadde plaget meg i hjel med det, og føler egentlig at alle på jobben hadde likt meg mindre pga det.Har allerede vært borte flere ganger pga sykdom. Jeg nesten dagdrømmer om å brekke et ben osv fordi da hadde jeg sluppet en stund (hadde aldri gjort det med vilje da). Men vet ikke hva jeg skal gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg vet jo ikke hva det er som gjør at du gruer deg til å gå på jobb og som gjør at du har det tungt på hverdagene. Det blir derfor vanskelig for meg å gi deg mange konkrete råd er i ung.no. Men jeg forstår det slik at det du egentlig spør om er om det er ok for deg å snakke med legen din om en eventuell sykemelding. Det syntes jeg det er! Dersom du har det veldig tungt kan det kanskje være lurt av deg med en liten "timeout" der du kan få muligheten til å hente litt krefter. Det syntes jeg du skal snakke med fastlegen din om.

Men det er også viktig at du og legen sammen finner ut hva det er som gjør at du har det så tungt som du har det. Dette er jeg sikker på at du og legen sammen kan finne ut av og jeg støtter deg derfor til å snakke med legen din. Vis gjerne legen din det du har skrevet her til oss i ung.no.

Legger ved en par artikler om depresjon som jeg tror du kan ha nytte av å lese. Lykke til!

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker (colourbox.com)

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

Les mer

Trening beskytter mot depresjon

Jente løper i skogen (colourbox.com)

Trener du i tenårene, minskes risikoen for depresjon senere i livet. Trening hjelper også hvis du er deprimert nå.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb