Hopp til hovedinnholdet

Jeg jobber i barnehage. Et barn på 4 år som klenger seg på meg hele tiden. Foreldrene til barnet ble skilt for en stund tilbake og etter dette ga jeg barnet litt extra omsorg fordi barnet så ut til å trenge det. Men med det blir det bare mer og mer tilknytning til meg. Det er jo positivt hun er trygg på meg, men er det normalt å være så klengete?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente/dame som jobber i barnehage. På jobb har vi mange barn, men det er et barn på 4 år som klenger seg på meg hele tiden. Foreldrene til barnet ble skilt for en stund tilbake siden, og etter dette ga jeg barnet litt extra omsorg fordi barnet så ut til å trenge det. Men med det blir det bare mer og mer tilknytning til meg. Det er jo positivt hun er trygg på meg, men er det normalt å være så klengete? Med en gang jeg kommer på jobb springer barnet mot meg og klemmer og kysser meg på hånda. Når jeg setter meg ned på gulvet, setter barnet seg oppå meg å prøver å kysse meg å lukter på armen min å virkelig nyter kos eller nærhet. Barnet vil alltid sitte med meg og følger konstant med på hva jeg gjør og hvor jeg er. Barnet skal også hjelpe meg med alt av f.eks være med ut med søppelet, hjelpe til å rydde, osv. Når jeg er ferdig på jobb får jeg nesten ikke lov til å gå og barnet blir trist. Hva betyr dette? Kan det være omsorgsvikt i hjemmet? Er det noen grunn for bekymring

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Så heldig 4 åringen er som har en voksen i barnehaven som ser det. Er det greit for deg å ha kontakten med barnet er det en stor trygghet for barnet og ikke feil. 
Opplever du at andre som jobber i barnehaven reagerer på barnets adferd ? Er du usikker, snakk med leder for den avdelingen du er. Spør om det er unormalt at et barn er så fornøyd med at du er i barnehaven? Det kan tenkes at du nå er den voksne i barnets liv som er den mest stabile. Det behøver ikke bety at det er omsorgssvikt i hjemmet , men at barnet kan oppleve endring hjemme som kan være vanskelige for barnet å forstå. 
 Er du bekymret for omsorgssvikt i hjemmet har dere som barnehave plikt til å skrive  bekymrings melding til barnevernet. 
 Jeg legger med to artikler du kan ta en titt på .
Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Barnekonvensjonen

Barnekonvensjonen

Du har rett til å si hva du vil. Du har rett til å uttrykke deg om det du er opptatt av, det du har på hjertet, det du tenker og føler og mener. Det står i alle barn og unges grunnlov.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb