Hopp til hovedinnholdet

Hvor gode karakterer må jeg ha for å bli barneskolelærer?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på hvor høyt snitt jeg må ha for å komme inn på lærerutdanning? Også lurer jeg på hvor gode karakterer må jeg ha for å bli barneskole lærer?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har lyst til å bli lærer!

Det finnes ikke bare en utdanning for å bli lærer, det er forskjellige utdanninger avhengig av hva slags lærer man vil bli, med litt varierte opptakskrav. Les mer om hva slags lærer du kan bli ved å følge linken.

Utdanningen for å bli lærer på barneskole blir fra høsten 2017 en integrert femårig masterutdanning, med kravkode LÆRMA4. Det vil si at i tillegg til generell studiekompetanse må du ha minst 35 skolepoeng, minst karakteren 3 i snitt i norsk og minst karakteren 4 i snitt i matematikk fra videregående skole.

Med 3 i snitt i norsk menes snittet av alle norskkarakterene på vg3.

Med 4 i snitt i matematikk menes snittet av karakterene (standpunkt og eksamen) du har i fellesfaget matematikk, 1P+2P. Hvis du tar matematikk på høyere nivå (enten S1, S2, R1 eller R2) er det ikke krav om karakteren 4, da holder det med karakteren 2 og det spiller ingen rolle hva du fikk på 1P.

Håper det var til hjelp.
Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning