Hopp til hovedinnholdet

Mister jeg sykepengene hvis jeg sier opp jobben min?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg er student og har en jobb. For tre år siden hadde jeg en traumatisk opplevelse som nå har gjort hverdagen svært vanskelig. Jeg har bl.a PTSD og angst, og har nå vært sykemeldt fra jobb siden januar. Jeg har jevnlig kontakt med både lege og psykolog. Hovedgrunnen for at jeg er sykemeldt er jo min helsetilstand, men en liten del er også at jeg ikke trives i jobben. Jeg vet at flere av mine kollegaer snakker stygt om meg når jeg ikke er tilstede (har fått dette bekreftet av en annen kollega/venn), og en slik arbeidsplass ønsker ikke jeg å være på. Men jeg tør heller ikke søke ny jobb helt enda ettersom jeg er sykemeldt og jeg ikke vet om jeg er fit for å ha en jobb ved siden av skolen. Hele sykemeldingsopplegget og jobben har blitt et stressmoment i tillegg. Så spørsmålet mitt er jo da som følger: Dersom jeg sier opp jobben min, mister jeg retten på sykepenger? Finnes det noe som helst økonomisk støtte man kan få? Har vært på møte med NAV, men hun ville ikke fortelle meg noe.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Du mister ikke sykepengene dine hvis du sier opp jobben.  Du må selvfølgelig ha en gyldig sykemelding fra legen også da.

Hvis sykemeldingen din er på grunn av situasjonen på den jobben du har sluttet i, kan det gjøres en vurdering om friskmelding til arbeidsformidling.  Dette betyr at det er frisk nok til å jobbe, bare ikke i den jobben du har sluttet i.  Dette er en avtale som gjøres mellom deg og din lokale NAV-veileder. 

Hvis det er konflikter på jobben mellom deg de andre ansatte eller ledelsen, kan du kontakte Arbeidstilsynet for mer informasjon om dine rettigheter  

Ønsker deg en fin dag og lykke til videre :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når har jeg krav på sykepenger?

Syk og ligger i senga (colourbox.com)

Blir du syk mens du er i arbeid har du rett til sykepenger. Sykepengene skal kompensere for tapt arbeidsinntekt.

Les mer

Rettigheter når du jobber

Jente og gutt jobber sammen (colourbox.com)

Feriepenger, arbeidskontrakt og lønn er bare noen av rettighetene du har når du jobber. Her er en oversikt over hva du har krav på som ansatt.

Les mer

Diskriminering i arbeidslivet

Diskriminering på jobben (colourbox.com)

Det er flere lover som skal beskytte mot diskriminering i arbeidslivet – Likevel opplever mange usaklig forskjellsbehandling.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb