Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg studere i USA?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en 15 år gammel jente som har sååå lyst til å studere i USA når jeg blir eldre, men det er noen ting jeg lurer på. Jeg vil helst gå på en skole jeg kan bo i, må det være privat universitet da? Er det veldig vanskelig i forhold til Norge. Jeg har alltid drømt om å gå på skole i USA der jeg kan bo der ogsånt. Men det er så masse jeg ikke vet, at jeg bare ikke tør å tenke så mye på det fordi jeg er redd for at jeg ender opp med å ikke få studert der. Men uansett hovedspørsmålet mitt er ER DET VANSKELIG Å STUDERE I USA HVIS MAN ER NORSK LISM HAR DE ET HØYERE NIVÅ ENN OSS NÅR DET GJELDER FAG, HVOR VANSKELIG ER DET. Heh vet jeg stiller masse men er såååå nysgjerrig

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så spennende at du tenker på og har lyst til dette.

Du er fortsatt ung, så dette er en drøm vi syns du bare skal nyte. Når du blir eldre vil du vite mer om du kunne tenke deg å studere i USA, og om det passer med dine andre planer! 

Det er vanskelig å si noe generelt om USA, for de har så utrolig mange universitetet og høgskoler. På universitetene med høyt nivå, er nok nivået høyere enn i Norge. Men det er som sagt mange universiteter, så du kan finne det meste.

Pris kan også variere, det kan være både kjempedyrt, og ikke så dyrt. Det vil også være ulike muligheter til å få støtte og stipend av Lånekassen for å studere der. Du er ung, og dette er noe du kommer til å finne ut av senere. Hvis du har flere spørsmål, så kan det være fint å lese denne siden til ANSA i Norge. De er kjempegode på utdanning i utlandet, og vet mye. De kan du også spørre senere :)

Kanskje det vil være en idé for deg å tenke på utveksling i 2.klasse når du begynner på på videregående? Det er i alle fall en mulighet for å oppleve USA, som kommer før studietiden din. Sjekk i så fall ut denne artikkelen vi har skrevet om det. Dette er ikke noe du trenger å planlegge ennå, men du kan snakke med rådgiveren på skolen din om det, hvis du har lyst.

Ellers syns vi det er superspennende at du er så nysgjerrig på USA, og tenker og tror at du har mange ulike muligheter til å få oppleve USA senere i livet ditt :)

Lykke til, og spør oss gjerne igjen!

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Ønsker du å ta Vg2 som utvekslingselev?

Jente holder rundt en globus (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over hvordan du kan få støtte fra Lånekassen.

Les mer

Slik får du mest ut av ditt utvekslingsopphold!

Karlsruhe (FOTO: Jochen Mattern)

Sindre Lindheim-Minde er Erasmus-student i Tyskland. Til daglig studerer han bygg- og miljøteknikk ved NTNU i Trondheim. Dette semesteret utveksler han til anerkjente Karlsruher Institut für Technologie, bedre kjent som KIT.

Les mer

College i USA

Chicago by night (Foto: Elise Grong Ruud)

Et år eller flere i utlandet kan gi deg et nytt syn på verden og livet. Leker du med tanken på å ta et utvekslingsår, kan Elises historie være nyttig å lese.

Skrevet av Elise, student i USA.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet