Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg dra på utveksling på yrkesfag?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 14 år og skal starte i 10.klasse. Jeg har begynt å tenkt på utveksling i et år for videregående. Har lyst til å ta det året i usa. Men jeg har ikke lyst til å gå studiespess (i Norge) er det mulig å ta et yrkesfag? Vil jeg bli godkjent når jeg kommer hjem til Norge? Også har jeg jo funnet ut at det koster en del å være en utvekslingsstudent.. hvis man reiser til usa, må man betale for skole i tillegg da? Så mye penger som kreves har ikke foreldrene mine.. lån. Hvor mye koster lån i renter? Hvis man skal låne rundt 80-90k? Sånn cirka? Burde man eller burde man ikke prøve å være utvekslingsstudent? Har lest på forkjellige sider og det virker intresangt ut - og ikke minst lærerrikt! Også kan man skryte av at man har vært i utlandet på skole, hehe. Hva anbefaler du? Tusen takk for svar! Setter veldig pris på det =D

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har begynt å tenke på hva du skal velge på videregående!

Det mulig å dra i utveksling på vg2 på videregående skole på alle de studieforberedende utdanningsprogrammene, men yrkesutdanninger har veldig store forskjeller rundt om i verden. Derfor er det så vanskelig å få til tilvarende tilbud for utveksling på yrkesfaglige utdanningsprogram, selv om enkelte skoler har egne avtaler.

Derimot kan det være mulig å ta deler av læretida i utlandet, og det trenger ikke å bli så dyrt som utveksling. Hjemfylket ditt kan ha avtaler eller prosjekter i enkelte lærefag. Snakk med rådgiver på skolen din og sjekk med fagopplæringen der du bor.

Du kan også lese mer i artiklene nedenfor.
Lykke til med videre research!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Jente sitter på skolen og leser (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

Les mer

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer

Lærling i utlandet

Verdenskart (www.colourbox.com)

Mange elever og lærlinger synes det høres spennende ut å ha utveksling i utlandet. Det er absolutt mulig å få til, vi har samlet informasjon om hvordan.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning