Hopp til hovedinnholdet

Tror dere jeg kan komme inn på politihøgskolen? 

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei. jeg er en jente som går på andre året på videregåensde skole. jeg gikk på helse og opvekst første året og andre året på abulansefag vil søke neste år på påbygg for å få general studiekompetanse, jeg viste ikke helt hva jeg ville bli i fremtiden, men nå liker jeg å bli politi og det er en del ting jeg må jobbe med før jeg er ferdig i tredije året. jeg kom til norge 2008 også flytta jeg til utlandet og var borte to år. derfor føler jeg at jeg ikke er så flink til norsk selv om jeg fikk 3 i 1 vg. jeg har heller aldri lært å svømme tror du/dere at jeg kan gjøre norsken min bedre og kan svømme nok for å komme inn på politi høyskolen? håper at jeg får svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei. 

Takk for ditt spørsmål. Så spennende du vil bli politi

Du spør om vi tror du kan forbedre norsken din og svømme nok for å komme inn på politihøgskolen. Det er vanskelig for oss å gi deg et svar på hva du kan klare. Det er opp til deg. Du kjenner deg selv best. Jeg tror at du absolutt kan klare det, hvis du jobber hardt og holder deg motivert. Det er fint du har et mål du jobber etter og du høres jo veldig motivert ut for politihøgskolen

Jeg vil også minne deg på at du har god tid til å forbedre norsken og lære deg å svømme. Du kan alltid ta opp fag som privatist, hvis du skulle føle at det ikke gikk som du skulle ønske mot slutten av skoleåret. 

Jeg legger ved noen artikler som kan være gode å lese på. Vi heier på deg og håper svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Tips for å komme i gang med språkopplæring

Ordbøker (www.colourbox.com)

Har du lyst til å lære et språk, men sliter med å komme i gang? ANSA har spurt elever og studenter etter deres språktips.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Hvordan finne motivasjon til skolearbeid?

Motivasjon til skoleoppgave (foto: ung.no)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Får du aldri den karakteren du ønsker, samme hvor hardt du jobber? Her er noen tips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Karakterer
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om karakterer